"Desitjo que la gent surti de les meves xerrades disposada a revoltar-se": Arcadi Oliveres a 'El convidat', en 10 frases

L'economista rep Albert Om a casa seva i parla de les seves conferències, de la política i de molt més

Arcadi Oliveres ha estat el protagonista d' 'El convidat' d'aquest dilluns. Ha rebut Albert Om a casa seva, i ha parlat de les seves conferències, de la seva vida, la família, l'economia, la política i de molt més. Us n'oferim un resum amb les 10 frases més destacades.

1. "M'atreviria a dir que faig unes 550 conferències l'any. Una i mitja al dia".

2. "Gaudeixo bastant de les conferències que faig. M'obliga a reciclar-me cada dia (...). Desitjo que la gent surti emprenyada però no desesperançada, sinó disposada a revoltar-se".

3. " La primera conferència la vaig fer el 1974 a Vic. Feia poques setmanes que s'havia comès l'execució de Salvador Puig Antich".

4. " Porto 50 anys dient el mateix. Amb paraules que van variant, però bàsicament dient el mateix. Perquè crec en el que dic, i m'agrada el que dic. En general, hi ha gent que sí que m'ha fet cas. Però la governança política i la banca, he de confessar que no, és clar".

5. "Mai com ara la humanitat havia tingut possibilitats de viure bé. I malauradament, tenim els recursos però som tan egoistes que no ho fem. El que era més difícil ho hem sabut fer, i el que era més fàcil, viure com a bons germans, no ho hem sabut fer".

6. " Vaig ser empresari dotze anys de la meva vida, per herència del meu pare, però particularment no ho havia volgut ser mai. I si no hagués sigut per la mort sobtada del meu pare, no ho hagués sigut".

7. " Si l'ERO és de petita o mitjana empresa, l'entenc perfectament, entre d'altres raons perquè jo l'he fet. Però quan l'ERO és de Telefònica, no l'entenc i el critico. Cada cosa al seu lloc".

8. "No he militat mai a cap partit polític. És una opció personal. Penso que m'acabaria tallant la llibertat personal. El projecte amb la Teresa Forcades [Procés Constituent] no té connotació de partit polític. No em veureu mai al Parlament, no tinc voluntat de ser candidat".

9. " Cap als anys 70 vaig votar al PSC, després he votat el que ara és ICV, i també a la CUP com a nova proposta política. No m'he mogut massa d'aquests límits".

10. "Amb aquesta preocupació que tinc per la societat, a vegades m'oblido dels problemes més propers a mi, com la família o els amics".