Publicitat
Publicitat

LES ADRECES D'INTERNET

Per 185.000 dòlars es podrà canviar el .com per qualsevol altra extensió

Arriben els dominis d'internet a mida

Les adreces d'internet podran ser tan lliures com la imaginació –i la cartera– ho permetin, després que la institució que les regula hagi acordat la liberalització total dels noms dels dominis

Les adreces d'internet ja no estaran limitades a carregar amb la cua de .com, .org o qualsevol de les extensions que indiquen nacionalitat: l'ICANN –l'organisme internacional que regula els noms a la xarxa– ha donat llum verda a la liberalització dels dominis. Marques, ciutats, empreses i organitzacions podran ara acabar amb el seu nom. Dominis com .nike o .badalona  seran possibles, sempre que els titulars s'avinguin a pagar els 185.000 dòlars que costa la tramitació (més 25.000 dòlars anuals de manteniment).

La mesura es va decidir en la cimera que celebra des de diumenge fins divendres l'ICANN a Singapur. L'organisme acceptarà sol·licituds des del gener del 2012.

Dominis polèmics

Una de les qüestions que més polseguera ha aixecat és la possibilitat que l'ICANN subhasti alguns dels dominis més populars, que no estan associats a marques (com per exemple .music). També caldrà articular un reglament per als casos en què més d'una institució reclami ser propietària d'un domini.

Els responsables de l'ICANN han qualificat l'operació com la més ambiciosa de les quatre últimes dècades d'internet. Anteriorment, l'any 2000, ja havien incorporat noves extensions (com .info o .biz), però mai amb l'abast amb què ho han fet ara.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT