Ataquen amb pintura la delegació de RTVE a Vitòria

Els atacants han penjat una pancarta en euskera en què acusen de "manipuladors" els treballadors de RTVE i critiquen la detenció de tres joves de Segi

Un grup de radicals ha llançat aquesta matinada mitja dotzena d'ous plens de pintura negra contra la façana de la delegació de TVE i RNE, que comparteixen seu, segons explica el diari basc 'Deia'. A més, els atacants han penjat una pancarta en euskera en què s'acusa de "manipuladors" els treballadors de TVE i RNE i es mostra una imatge de dos ertzaines vestits de negre i arrossegant una persona. La imatge reflecteix l'escena en què tres membres de l'organització Segi van ser detinguts mentre els protegia un mur popular a la plaça Virgen Blanca. Els joves van ingressar dijous a presó, condemnats per "integració a una banda armada". Els autors de la pancarta també han escrit un avís que assegura que "no ens faran callar". 

Aquest no és el primer atac d'aquesta setmana a mitjans de comunicació. La seu del diari 'El Correo', i també les seus socials del Partit Nacionalista Basc (PNB), han patit atacs amb pintades i ous. L'Associació Basca de Periodistes i el Col·legi Basc de Periodistes han denunciat, a través d'un comunicat, aquests "atacs a la llibertat d'expressió dels professionals dels mitjans" i han expressat el seu suport als treballadors de RTVE.