06/08/2012

'Atracción fatal'

1 min
'Atracción fatal'

1 . Perquè el cinema dels vuitanta és xaró i ha envellit malament, però almenys cal reconèixer-li que respirava més llibertat a l'hora de mostrar carn desimboltament en pel·lícules adreçades al gran públic. I perquè el seu èxit va obrir camí per a thrillers sexuals d'esquema similar com Instint bàsic , Dona soltera blanca busca o La mà que gronxa el bressol .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2 . Perquè pots creuar els dits i esperar que passin el final original del film (com solen fer al Japó), bastant més dur i nihilista. El director, Adrian Lyne, va rodar-ne un de més catàrtic, després de veure com el públic a qui se li passava el film en preestrena hi reaccionava negativament. Glenn Close va defensar el final original, però no podíem esperar miracles d'un director que, al capdavall, firmava pel·lícules tan buides per dins (malgrat la voluntat de provocar) com 9 setmanes i mitja , Una proposició indecent i la seva versió de Lolita .

3 . Perquè ha aportat l'expressió bunny boiler (bullidora de conills) a l'argot anglès per definir una amant a qui el despit fa que no giri rodona. L'origen d'aquest malnom ve d'una escena que no desvelarem, per allò de no fer #spolier , però que inclou un conill i una olla plena d'aigua bullint.

stats