Austràlia participarà al festival d'Eurovisió d'enguany

Competirà directament a la final, però no organitzarà la pròxima edició del certamen en cas de victòria

Austràlia participarà a l'edició d'enguany del festival d'Eurovisió, segons ha informat l'organització del certamen a través de la seva web. La Unió Europa de Radiodifusió i la cadena austríaca ORF, organitzadora del festival d'aquest any, han convidat la televisió australiana SBS a enviar-hi un representant, en commemoració del 60è aniversari del concurs i com a mostra d'agraïment per haver-lo emès durant més de 30 anys.

El participant australià, que encara no s'ha escollit, no haurà de passar per les semifinals, i per tant competirà directament a la final del festival, que tindrà lloc a Viena el 23 de maig. Segons l'organització, la presència d'Austràlia està pensada per no tenir continuïtat. Només en el cas de guanyar, la cadena SBS podria tornar a enviar un representant al concurs l'any que ve, tot i que la seu del certamen no es traslladaria en cap cas a aquest país. L'organització està buscant fórmules que permetin al públic australià votar per telèfon igual que es fa a la resta de països participants. 

El director executiu d'Eurovisió, Jon Ola Sand, considera que aquesta és una decisió "atrevida i increïblement emocionant", mentre que el director general de l'ORF, Alexander Wrabetz, destaca que, d'aquesta manera, el certamen adquireix una dimensió "nova i global".

Amb la presència d'Austràlia, el festival d'Eurovisió comptarà enguany amb 40 participants, set dels quals –Espanya, França, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit, a més d'Austràlia i Àustria, com a amfitrió– competiran directament a la final. La resta s'hauran de guanyar la plaça en les semifinals, que es disputaran els dies 19 i 21 de maig. 

Més continguts de