Televisió
Mèdia 15/05/2011

Azerbaidjan guanya el Festival d'Eurovisió i Espanya queda avantpenúltima

Bons temps per a la lírica: el duet romàntic Ell/Nikki va alçar-se a la primera posició amb el tema 'Running Scared'

Àlex Gutiérrez M.
1 min
Nikki

BarcelonaAzerbaidjan va trencar els pronòstics de les cases d’apostes i s’ha alçat amb el triomf del festival d’Eurovisió, celebrat a Düsseldorf. La cançó guanyadora ha estat la romanticona Running Scared, composada per uns suecs i cantada en anglès pel duet Ell/Nikki (una parella jove, abillats de blanc tant ell com ella, de cap a peus).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’alegria dels guanyadors contrastava amb les cares llargues de la delegació espanyola pel discretíssim lloc de Lucía Pérez: tercera per la cua i només 50 punts. El seu Que me quiten lo bailao no va convèncer a Europa i ha despertat un reguitzell de comentaris punitius, entre els tuitaires, que passaven des de demanar si es podien deixar a deure punts en el festival a ironitzar sobre si el títol de la cançó es podia interpretar com un missatge subliminal de la situació econòmica del país.

L’organització alemanya ha estat espectacular i la producció, de luxe. Però musicalment el rèdit resulta més escàs: el festival bascula entre la cançó melòdica més enganxifosa, l’èpica ballable, el pop vocal convencional i alguns tocs més exòtics de països que intenten trencar la monotonia amb les seves apostes freak. Els modelets (i els pentinats) cimenten la fama del certamen com a allò que els anglesos defineixen com a guilty pleasure (plaer culpable): una gala inequívocament xarona però que resulta fàcil enganxar-s’hi. També cerimonial ha estat la corrua de votacions i la inevitable sensació que els criteris geopolítics passen per sobre dels mèrits musicals.

stats