Una vaga a BTV impedirà emetre en directe el pregó de la Mercè

Els treballadors de BCN Audiovisual, la productora del grup Lavinia a la qual pertany la major part de la plantilla de Barcelona Televisió (BTV), han convocat per a aquest divendres una vaga parcial

Els treballadors de BCN Audiovisual, la productora del grup Lavinia a la qual pertany la major part de la plantilla de Barcelona Televisió (BTV), han convocat per a aquest divendres una vaga parcial per reivindicar una millora de les seves condicions salarials. Segons expliquen a través del blog Som BTV, des del gener de l’any passat els treballadors tenen el sou rebaixat “entre un 4,5% i un 10% per una retallada que l’Ajuntament aplica a BTV tot i haver tancat els últims exercicis pressupostaris amb superàvit”. “L’any passat ens van treure 335.000 euros dels nostres sous i l’Ajuntament va tancar l’exercici amb un superàvit de 139,3 milions. Ara sembla que volen perpetuar aquesta situació”, denuncia el comitè d’empresa de BCN Audiovisual.

L’aturada d’avui coincideix amb l’inici de les Festes de la Mercè, i impedirà que la televisió local barcelonina emeti en directe el pregó que oferirà l’exdirectora de Càritas Núria Gispert, tal com estava previst. Aquest acte començarà a les 19 h, però a aquella hora BTV oferirà una pel·lícula, que anirà seguida de la redifusió del concert de l’Orquestra Plateria a les festes del 2011. El pregó sí que es podrà veure per televisió, però serà en diferit, a partir de les 22 h.

La plantilla de BCN Audiovisual ha convocat una altra aturada per al dia 3 d’octubre, que coincidirà amb el pròxim ple municipal. Aquesta setmana la comissió de presidència de l’Ajuntament ha debatut una proposició del grup d’ICV-EUiA per instar el govern municipal a “crear totes les condicions necessàries per resoldre la situació dels treballadors de BTV”. Tots els partits, inclòs CiU, van votar a favor del text.