Ball de cadires a TV3

Xavi Coral assumirà el ‘.Cat’, mentre que Oltra salta al ‘TN migdia’ i Solé se’n va a ‘Els matins’

L’espectador de TV3 trobarà a la tardor les cares habituals als informatius, però en franges diferents. El canal públic ha recol·locat sis dels seus professionals més reconeguts perquè, des dels seus nous programes, facin créixer les audiències. “No és només un canvi de cares -aclareix a l’ARA Jaume Peral, cap d’informatius de TV3-. És una operació global que s’ha fet mirant tots i cadascun dels programes”. Els noms que han entrat en aquest ball són els següents.

Xavi Coral

Deixarà ‘Divendres’ per assumir un renovat ‘.Cat’

A TV3 des del 1997, Coral rep ara l’encàrrec de presentar el .Cat. Amb el canvi, la direcció d’informatius vol que el programa evolucioni. “Volem posar-hi una mica més d’entreteniment, sense perdre el rigor -assegura Peral-. Que tingui una mica més de punch i que passin més coses al plató. En aquest sentit, l’experiència de Xavi Coral a Divendres pot anar molt bé per aconseguir-ho”. El programa, a més, s’obrirà a noves temàtiques. Aquesta temporada el .Cat ha marcat un 10,1% de share i una audiència mitjana de 275.000 espectadors. Això suposa un lleu retrocés respecte dels 336.000 espectadors i l’11,9% de quota del curs anterior.

Ariadna Oltra

És rellevada del ‘.Cat’ i s’encarregarà del ‘TN migdia’

Oltra coneix bé el format dels Telenotícies : de fet, va entrar a TV3 l’any 2008 com a conductora del 3/24, abans de passar a ser conductora d’Els matins. Ara assumirà la presentació de l’edició dels migdies del TN, al costat de Carles Prats, que es manté.

Núria Solé

Posarà a prova la seva capacitat d’improvisació a ‘Els matins’

Un dels canvis de registre més acusats el protagonitzarà Núria Solé. Després de presentar el Telenotícies des del 2006, ara abandonarà l’estatisme del noticiari i el teleprompter per conduir la segona franja d’ Els matins. “Núria Solé és la que ho té més difícil -admet Peral-. Però quan l’hem vista en programes especials sense teleprompter, com quan ha presentat La Marató, hem vist que té una solvència absoluta i ens dóna plena garantia”.

Helena Garcia Melero

Salta a les tardes per conduir ‘Divendres’ al costat de Peran

Després d’haver presentat Els matins entre el 2004 i el 2007 i, en una segona etapa, des del 2010 fins avui, Garcia Melero se’n va a les tardes per fer parella amb Espartac Peran i presentar Divendres. El magazín de les tardes ha experimentat un retrocés aquest curs, en què s’ha quedat en 180.000 espectadors i un 11,8% de quota (i venia, la temporada anterior, de 209.000 seguidors i un 13,3%).

Xavier Graset

Presentarà el programa de debat diari del 3/24

Conductor des del 2011 de la tertúlia política L’oracle, a Catalunya Ràdio, Xavier Graset deixa el programa per posar-se al capdavant de l’espai de debat del canal 3/24, que canviarà de nom: es deia 23/24 en referència al fet que començava a les 11 de la nit, però a partir de la tardor s’avançarà una hora i començarà a les deu. L’objectiu d’aquest retoc a la graella és guanyar en competitivitat, ja que serà un debat en prime time. Graset continuarà vinculat a Catalunya Ràdio a través del programa d’estiu Líquids. L’emissora no ha anunciat encara qui el substituirà durant la temporada regular.

Agustí Esteve

Rep la missió d’encapçalar la remodelació del 3/24

L’actual presentador del 23/24 Agustí Esteve ha sigut nomenat nou director del canal 3/24, en substitució de Guillem Roig. Amb el càrrec hi va un encàrrec: impulsar la renovació del canal, que busca “singularitzar-se més del que ja ho està”, en paraules de Peral.

Guillem Roig rebrà en els pròxims dies un nou destí professional, encara per concretar, dins l’estructura del departament d’informatius.

Més continguts de