Batet dona per feta la suspensió dels diputats presos però sol·licita un aclariment al Suprem, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en la sessió de constitució de la cambra baixa / ACN

1.

Batet dona per feta la suspensió dels diputats presos però sol·licita un aclariment al Suprem. La sala segona no resoldrà encara aquest dimecres la petició. La mesa es reunirà demà.  La Fiscalia demana al Suprem que comuniqui al Congrés i al Senat que han de suspendre els presos. El ministeri públic reclama que ho faci en virtut de l'article 384 bis, com va fer Pablo Llarena.  JxCat designarà Jordi Sànchez per representar el partit a les trobades amb el rei per proposar president espanyol. Esquerra no ha decidit què farà, però es decanten per no enviar-hi ningú.   

2.

Dos sociòlegs defineixen el 20-S com una "protesta pacífica" i l'1-O com una acció de "desobediència civil". Les pèrites de les acusacions xifren en un mínim de 917.648 euros la despesa del referèndum.  

3.

Ha mort Eduard Punset? No està demostrat. Punset deia que la mort física és tan sols un pas més en la direcció de la vida. Article de Mònica Planas: Eduard Punset: adeu al més savi de la tele. Punset va parlar de ciència sense necessitar l’humor ni la imbecil·lització dels continguts. Article d'Albert Om: Punset: Mort d’un anarquista. Va saber canviar de país, de feina, de partit i d'opinió tantes vegades com li va donar la gana. 

4.

La Catalunya del 'Som 8 milions' arribarà el 2030. La població en edat de treballar creixerà a causa de la immigració mentre que es reduirà en la franja de 0 a 15 anys. 

5.

Tres carrers de Barcelona entre els deu eixos comercials més transitats d'Europa. El carrer Major de Lleida és el més rendible del continent per als comerços, segons un estudi. 

Més continguts de