Mèdia 31/07/2012

'Beautiful girls'

àlex Gutiérrez
1 min
'Beautiful girls'

1 . Perquè és una de les primeres pel·lícules del cinema contemporani que retrata la resistència humana a entrar de ple en l'edat adulta. I, al mateix temps, mira de cara dues pel·lícules essencials dels anys setanta: El caçador i L'última pel·lícula . Comparteix amb aquests dos films la seva mirada severa, però alhora nostàlgica, de la vida als pobles americans, on no hi ha gaire cosa més a fer, a banda de beure alcohol i perpetuar l'espècie. Aquí el contrast és dolorós, perquè el protagonista torna de la ciutat i es troba amb tota la colla, que mai va arribar a marxar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2 . Perquè hi ha bona música. I els Afghan Whighs hi fan un cameo, tocant com si fossin una banda de bar qualsevol. El cantant Greg Dulli era molt amic del director Ted Demme. El disc Blackberry Belle , del 2003, inclou la dedicatòria "This one's for Teddy". Aquest Teddy era Ted Demme, el director, mort un any abans, quan en tenia 38, com a conseqüència d'un atac de cor derivat del consum de cocaïna.

3 . Perquè cal ser molt fi per filmar l'atracció d'una adolescent de 13 anys pel protagonista adult del film i aconseguir fer-ho pur i bonic, gens inquietant. Part del mèrit cal atribuir-lo a Natalie Portman, que ja aleshores suggeria aquesta fortalesa atrapada en un cos menut i fràgil.

stats