Berlusconi obté el divorci i ja pot casar-se amb la seva nòvia

Silvio Berlusconi ja és un home lliure, si més no pel que fa a la vida conjugal

Silvio Berlusconi ja és un home lliure, si més no pel que fa a la vida conjugal. El tribunal de la ciutat italiana de Monza va dictar dilluns la sentència definitiva de divorci entre l’ex primer ministre italià i la seva segona dona, l’actriu Miriam Raffaella Bartolini, coneguda artísticament com a Veronica Lario.

La decisió judicial arriba gairebé cinc anys després que Lario demanés el divorci com a conseqüència de l’escàndol provocat per la publicació de diverses fotografies del seu marit a la festa d’aniversari d’una noia de 18 anys. Aquest fet, que va tenir lloc a finals d’abril del 2009, va ser l’origen dels processos judicials contra Berlusconi per casos relacionats amb prostitució de menors, però també l’inici del final del seu segon matrimoni, que també ha seguit un llarg camí als tribunals.

De fet, tot i que la sentència del jutjat de Monza oficialitza el divorci de Berlusconi i Lario, el cas encara té un serrell pendent de tancar: el de la pensió que el líder de Força Itàlia haurà de pagar a la seva exdona. Una primera sentència, emesa el desembre del 2012 per un tribunal de Milà -i motivada per una demanda de “separació consensuada” que havia presentat Lario- obligava Berlusconi a pagar-li tres milions d’euros al mes, però l’octubre passat el jutjat de Monza va rebaixar la quantitat fins als 1,4 milions d’euros mensuals arran d’una altra demanda, en aquest cas de “divorci” i presentada pel polític. La dona va recórrer la sentència, i la disputa encara no s’ha resolt.

Berlusconi i Lario es van casar el 1990, però la seva relació havia començat deu anys abans, quan el polític encara estava casat amb Carla Elvira Dall’Oglio, mare dels seus dos primers fills i de qui es va divorciar formalment el 1985. Llavors Berlusconi ja havia tingut la seva primera filla amb Lario, i encara en vindrien dos més, tots dos nascuts abans que la relació es formalitzés.

Ara, després de 23 anys de matrimoni -tot i que la vida en comú ja en fa cinc que es va acabar-, Lario i Berlusconi tornen a tenir les mans lliures per casar-se amb qui vulguin. I ell, com a mínim, sembla que té intenció d’aprofitar l’oportunitat. Francesca Pascale, la noia de 29 anys -ell en té 77- amb qui surt des del 2012 va manifestar a l’octubre la seva intenció de contreure matrimoni amb Berlusconi, que ha deixat entreveure que la idea no li sembla malament.