TELEVISIÓ
Mèdia 12/07/2012

Bernat Soler presentarà el 'Hat trick Barça'

TV3 perdrà el futbol dels dissabtes però espera tenir-ne els dilluns. El canvi suposa quedar-se sense partits del Barça, però es compensarà amb més edicions del Hat trick, que ara presentarà Bernat Soler.

Albert Castellví Roca
3 min
Bernat Soler presentarà el Hat trick Barça a partir de l'agost. L'espai tindrà una edició extra després de cada partit de l'equip blaugrana.

BARCELONA.El futbol en obert dels dissabtes ja és història. A partir de la temporada que ve, que arrencarà a mitjans d'agost, el partit gratuït de Lliga -si n'hi ha- es veurà els dilluns, la qual cosa comportarà que els equips que participen en competicions europees, i que per tant tenen compromisos entre setmana, tinguin una presència nul·la o mínima als canals generalistes pel que fa al torneig de la regularitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Partint d'aquesta premissa, el departament d'Esports de TV3 ja treballa per dissenyar una nova oferta futbolística adaptada a un escenari que li impedirà transmetre pràcticament cap partit del Barça i del Madrid, els dos únics equips que fins ara li han donat uns resultats d'audiència satisfactoris. Segons han explicat a l'ARA fonts de TV3, la programació esportiva dels caps de setmana està per ara "en procés de remodelació", i no es podrà considerar definitiva fins que no es tanquin les negociacions entre les cadenes i Mediapro, la propietària dels drets televisius de la Lliga.

Amb tot, i a l'espera que es concreti de quines imatges disposarà TV3 i quant de temps haurà d'esperar des que s'acabi el partit fins que tingui autorització per difondre-les, la proposta amb què treballa la cadena inclou com a principal novetat l'emissió d'una edició del Hat trick Barça just després de cada partit de l'equip blaugrana, que serà presentada per Bernat Soler -responsable de les narracions dels partits des de fa tres anys- i Pichi Alonso, i que inclourà un resum de les millors jugades, l'anàlisi del matx i les valoracions dels protagonistes. Aquest Hat trick -que segons les previsions de la cadena s'oferirà majoritàriament en dissabte, ja que els compromisos europeus del Barça faran avançar bona part dels seus partits- es veurà simultàniament per Esport3 i TV3, si bé l'emissió pel canal principal quedarà supeditada a les exigències de programació: tenint en compte que l'espai d'esports variarà d'horari en funció de quan es jugui el partit, caldrà veure amb quins programes de TV3 entra en conflicte en cada cas abans de decidir si aquest canal també l'emet o no.

Aquestes edicions extres del Hat trick Barça es complementaran amb les habituals dels diumenges a la nit per Esport3, que també presentarà Bernat Soler. En canvi, Xavier Torres, que fins ara conduïa aquest programa, substituirà Soler al capdavant del Zona Champions Club , l'espai del canal esportiu que cada dijous resumeix l'actualitat de la Lliga de Campions. El moviment de fitxes arriba també al Hat trick total , on aquest any la parella de Joan Valls serà Jordi Sunyer, en comptes de Jordi Ramos. En canvi, no hi ha novetats al Hat trick Espanyol , que segueix en mans de Raquel Mateos i David Balaguer.

Negociacions obertes

A tot aquest panorama encara s'hi podria afegir un últim element: un partit de Lliga cada dilluns, l'únic que Mediapro posa a disposició dels canals en obert i pel qual TV3 segueix negociant. Tot i que l'oferta serà molt més descafeïnada que la dels últims anys -no només pel dia de la setmana, sinó per les implicacions que això té pel que fa a la presència dels grans equips, que quedaria molt lluny dels vuit partits del Barça i vuit del Madrid de la temporada passada, per exemple-, també seria més barata, la qual cosa podria fer-la interessant tant per a TV3 com també per a les cadenes estatals, que de moment no han mostrat cap entusiasme per comprar els drets, si més no en públic.

En qualsevol cas, sí que està confirmada la presència a TV3 d'un partit de Champions per a cada jornada de la competició. S'emetrà com fins ara, en dimecres, però serà compartit per TVE, que l'oferirà de manera simultània a través de La 1.

stats