Borrell, nou responsable de la diplomàcia europea, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

El ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, en un acte ahir. / BALLESTEROS / EFE

1.

Borrell, nou responsable de la diplomàcia europea. Els socialistes renuncien a la Comissió Europea i Sánchez col·loca l'actual ministre d'Exteriors.  Els líders de la UE acorden que la ministra de Defensa alemanya presideixi la Comissió. Es manté l'hegemonia popular i Christine Lagarde presidirà el Banc Central Europeu. 

2.

Es constitueix el Parlament Europeu amb l'absència de Puigdemont, Comín i Junqueras. Un diputat del Sinn Féin retreu a Tajani la situació dels tres eurodiputats independentistes.  Puigdemont i Comín es decanten finalment per no ser a la concentració d'Estrasburg pel risc de detenció. Boye diu davant dels milers de persones aplegades que "no es podia garantir la seva seguretat". 

3.

'La Manada' acusada de violar una nena de 14 anys a Manresa, a judici: "Va, et toca a tu, 15 minuts i no tardis". La Fiscalia demana entre 10 i 19 anys de presó per als processats, que han negat els fets. 

4.

França aprova deixar morir l'home que està en estat vegetatiu des de fa deu anys. El polèmic cas ha enfrontat la família del malalt i ha arribat fins al Tribunal Suprem. 

5.

Sánchez intentarà ser investit el 22 i el 23 de juliol. Batet fixa la data després de parlar per telèfon amb el candidat socialista.