Mitjans públics

Brauli Duart reclama que es mantingui l''Info K' "al marge dels debats polítics conjunturals"

El president de la CCMA defensa el programa i assegura que la pregunta que es va fer als nens és "per què heu vingut?"

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha defensat aquest dimecres el reportatge del programa del canal Super3 'Info K' en què diversos nens opinaven sobre la independència de Catalunya amb motiu de la Via Catalana i que ha sigut durament criticat per diversos partits polítics i mitjans de comunicació. Segons Duart, l'essència de l''Info K' és "donar veu als nens, sense voluntat d'adoctrinament", i l'objectiu del programa és reproduir de forma "fidedigna i sense interpretacions" la realitat de l'11 de Setembre, que, "per la seva rellevància informativa, l''Info K' no podia obviar". En declaracions a l'ACN, Duart ha explicat que a tots els nois que apareixien al programa se'ls va fer la mateixa pregunta –"per què heu vingut?", en referència a la cadena humana de l'Onze de Setembre–, i que es van emetre les respostes "directes, sense cap inducció prèvia i amb el consentiment dels pares". A més, el president de la CCMA assegura que en cap cas "se'ls va demanar l'opinió sobre la situació del país". Per això, reclama mantenir el canal Super3 i el seu informatiu "al marge dels debats polítics conjunturals".

Pel president de la CCMA, la programació de Televisió de Catalunya en general i, especialment, els seus informatius "es basen en el respecte i la protecció dels drets i principis fonamentals i garanteixen l'accés a una informació veraç, objectiva i equilibrada". Per contra, el model de la televisió pública contrasta "amb la lleugeresa amb què alguns mitjans han tractat la notícia de l''Info K', descontextualitzant tant la informació en qüestió com el programa".

Aquest mateix dimecres, el consell professional de TVC també s'ha posicionat al costat de l''Info K' i ha denunciat que les crítiques responen a una campanya de desprestigi contra TV3.

Més continguts de