Mèdia 01/12/2011

Broggi, l'escola en català i la República Catalana, les portades més votades del primer any de l'ARA

La primera plana del primer número del diari, amb Moisès Broggi i una nena de mesos, és la preferida dels lectors que han participat en el concurs 'Tria la teva portada ARA'. Ja s'ha triat, per sorteig, el guanyador del concurs

Ara
1 min
portada broggi 28 novembre 2011

Barcelona"El país que ve. 28-N, sortim a buscar el futur". Aquest títol obria la primera portada de la història de l'ARA, publicada el 28 de novembre de 2010, ara fa un any. Una foto del doctor Moisès Broggi, que aleshores tenia 102 anys, amb la primera catalana nascuda el 2010 –Graciela Noguera– que, en aquells moments, tenia 11 mesos, il·lustrava aquella primera plana. I ha estat escollida la portada preferida pels lectors de l'ARA en el concurs fet dins dels actes del primer aniversari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les sis més votades

En total, aquesta portada ha rebut 181 vots. En segon lloc, ha quedat la primera plana que reivindicava l'escola en català arran de la sentència del Tribunal Suprem que, el desembre de 2010, qüestionava la immersió lingüística (66 vots). I el tercer lloc és per a la primera plana del suplement sobre la proclamació de la República Catalana, publicada el 14 d'abril (40 vots). La quarta més votada ha estat la portada de l'adéu a les armes d'ETA (39 vots); la cinquena (34 vots), la del dia de Sant Jordi, 'Llegir, estimar'. I la sisena classificada és la de 5-0 contra el Reial Madrid al Camp Nou, publicada el 30 de novembre de 2010. Podeu veure la resta de puntuacions a la pàgina del concurs.

El lector guanyador del concurs volarà amb Spanair

En total, 464 usuaris registrats a l'Ara.cat han participat en el concurs per triar la portada més popular. El guanyador, escollit per sorteig entre tots els participants, és Jaume Torrent. Se li comunicarà personalment i podrà gaudir del premi, un joc de 2 bitllets per volar amb Spanair, amb la persona que ell triï.

stats