TELEVISIÓ
Mèdia 11/04/2012

Buenafuente prova sort en diumenge

Buenas noches y Buenafuente debutarà a Antena 3 diumenge a les 22.00 hores. Codirigit per Berto Romero, el programa serà setmanal i tindrà una presència destacada de José Corbacho.

Natalia Araguás
2 min
Andreu Buenafuente s'ha envoltat dels seus col·laboradors més pròxims per fer el nou espai: Berto Romero, que n'és codirector, i José Corbacho.

BARCELONA.Compte enrere per a l'esperat retorn televisiu d'Andreu Buenafuente, que el 30 de juny va acomiadar-se de l'audiència a La Sexta per prendre's un "descans merescut" i tornar "amb més bones idees", com ell mateix va explicar al seu compte de Twitter. El xòuman català va anunciar ahir per aquesta mateixa via que diumenge a les 22.00 hores Antena 3 estrenarà Buenas noches y Buenafuente . De periodicitat setmanal, l'espai deixa hores d'emissió més intempestives per concentrar-se en la conquesta del prime time nocturn del cap de setmana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un programa d'humor amb els ingredients habituals de la factoria El Terrat però "amb esperit de gran espectacle", segons va explicar al març Berto Romero, que guanya protagonisme com a codirector del xou. Per tirar endavant el seu nou projecte televisiu, Andreu Buenafuente s'ha envoltat dels seus col·laboradors més pròxims. José Corbacho també hi tindrà un paper protagonista.

"Entre la ràbia, les retallades, la vaga... s'ha de fer un programa d'humor. Molt aviat. Ho aconseguirem!", va resumir com a declaració d'intencions Buenafuente el 30 de març en un tuit. El repàs de l'actualitat i les reaccions dels diferents convidats seran dos elements claus a Buenas noches y Buenafuente . Es barrejaran en una estructura menys fixa pel que fa a les seccions, amb la intenció de guanyar espontaneïtat i incrementar el factor sorpresa.

Diumenge obrirà foc Jordi Hurtado, que recentment va celebrar 15 anys com a presentador del concurs de La 2 Saber y ganar . Serà el primer convidat i participarà en un esquetx del programa, que s'emetrà en directe i des de Barcelona. Buenafuente també s'ha compromès a portar en el debut a Antena 3 una samarreta dissenyada pels seus seguidors, que li han fet arribar diferents propostes a través del Twitter a @Buenafuente_A3. Un dels personatges parodiats serà Lady Gaga, amb una imitació lliure de Berto Romero, segons s'ha anunciat a través del videoblog que promociona l'espai.

Versus Jordi Évole

L'estrena d e Buenas noches y Buenafuente tindrà l'al·licient d'haver de competir, si més no durant mitja hora, amb Salvados , que no alterarà diumenge la seva emissió a les 21.30 hores, segons confirmen des de La Sexta, en la recta final del procés de fusió amb Antena 3. Presentat per Jordi Évole, pupil de Buenafuente, l'espai ha donat bons rèdits d'audiència a la cadena, amb un 7% de mitjana i 1,3 milions d'espectadors. I també prestigi: Évole va ser guardonat amb un Ondas al millor presentador en la passada edició. A més, el nou xou de Buenafuente haurà de competir amb la sèrie Aída (Telecinco) i amb l'oferta cinematogràfica de La 1 a La película de la semana.

Antena 3 va ser precisament la cadena on Buenafuente va donar-se a conèixer arreu de l'Estat el gener del 2005, després d'haver-se fet famós a Catalunya amb els formats de TV3 La cosa nostra (1999-2002) i Una altra cosa (2002-2004). Després de dos anys a la graella d'Antena 3, l'espai va traslladar-se a La Sexta, on va registrar una audiència mitjana d'un 7,6% de share i 577.000 espectadors al llarg dels 964 programes que va emetre. El seu debut, el 17 de setembre del 2007, va ser la millor estrena del curs per a la cadena, amb 793.000 televidents i un 9,6% de quota.

stats