Televisió
Mèdia 24/08/2012

El CAC demanarà a Indústria que impedeixi l'emissió de corrides de toros en horari infantil

L'organisme elaborarà un informe per analitzar si les futures transmissions de TVE incompleixen les lleis de protecció del menor

Efe
1 min
El 5 de setembre la corrida de la Fira de Valladolid inaugurarà les emissions taurines.

BarcelonaEl Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) elaborarà i remetrà un informe al ministeri d'Indústria per analitzar si la retransmissió televisiva de corrides de toros en horari infantil incompleix les lleis de protecció del menor i altres directives de comunicació. Davant l'anunci que Televisió Espanyola reprendrà aquestes transmissions a partir de setembre, el president del CAC, Roger Loppacher, ha fet pública la intenció d'aquest organisme regulador de realitzar un informe per estudiar si l'emissió d'aquests espectacles infringeix o contradiu la directiva de serveis de comunicació audiovisual i la llei general de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el president del CAC, aquestes emissions en directe podrien coincidir dins de l'horari de protecció infantil i fins i tot en l'horari especialment reforçat, de 17.00 a 20.00 hores. "El que no es pot fer és programar emissions que vagin en contra del desenvolupament físic o psíquic dels nens. Entre promocionar un entreteniment com són els toros o defensar els drets del menor, crec que cal elegir la defensa dels menors", ha argumentat Loppacher.

Tot i reconèixer que les emissions de TVE no són competència de l'organisme que ell presideix, Loppacher vol posar aquestes possibles irregularitats en les emissions en coneixement de l'autoritat competent, que, mentre no es constitueixi el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA), és el ministeri d'Indústria. En aquest sentit, Loppacher ha recalcat que el CAC, com a autoritat reguladora de l'audiovisual a Catalunya, té la pretensió d'actuar sobre totes aquelles emissions que es puguin veure en l'espectre audiovisual català, independentment d'on s'ubiqui l'emissor. "La nostra missió és vetllar pels drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya, i en aquest cas ho volem fer en col·laboració amb el ministeri", ha insistit.

stats