Publicitat
Publicitat

El debat sobre els continguts

El CAC vol que 'Sálvame' surti de l'horari de protecció infantil reforçada

També critica un informatiu d'Antena 3 que va mostrar dues persones drogant-se sense amagar-ne la identitat

El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha sol·licitat al ministeri d'Indústria que obligui el programa Sálvame de Telecinco a buscar una franja fora de l'horari de protecció infantil. Segons les anàlisis practicades pel consell a partir d'una mostra de tres dies, els continguts de l'espai haurien de ser considerats aptes només per a majors de tretze anys. En concret, l'autoritat reguladora va detectar presència freqüent de situacions de violència versemblant no explícita, comportaments discriminatoris envers els homosexuals i presència reiterada de llenguatge groller. Això implica que no hauria de poder-se emetre entre les 5 i les 8 del vespre (el programa comença a les 4 i acaba a les 8). A més, hauria d'incloure una senyalització durant tota la seva emissió.

El CAC recorda al ministeri que, segons la llei general de comunicació audiovisual, la pràctica d'emetre continguts inadequats dins l'horari de protecció infantil reforçada comporta una sanció d'entre 100.001 i 500.000 euros.

Així mateix, el CAC ha emès un altre dictamen, en aquest cas referit a una informació emesa dins d'Antena 3 Noticias en la qual es veien dues persones consumint drogues pel carrer sense cap sistema d'ocultació d'identitat. La resolució considera que es tracta d'una falta molt greu.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT