REGULACIÓ DELS MITJANS
Mèdia 19/01/2011

El CAC, molt atent al nou CEMA

L'esperat organisme regulador de l'audiovisual espanyol, el CEMA, estarà creat abans de l'estiu. Malgrat que el CAC li dóna la benvinguda, reconeix que també li genera algunes pors competencials.

Laia Altarriba
2 min
Ramon Font està al capdavant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya des del febrer del 2009. Avisa que estarà molt pendent de com evolucioni el CEMA.

BARCELONA.Al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) celebren l'anunci que aquesta setmana ha fet el ministre espanyol de la Presidència, Ramón Jáuregui, que abans de l'estiu s'haurà creat el que s'anomenarà Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Fa temps que nosaltres desitgem que Espanya s'incorpori finalment a l'àmbit euorpeu de la regulació audiovisual", ha explicat a l'ARA el president del CAC, Ramon Font. Actualment, és l'únic estat que encara no té autoritat de regulació de l'audiovisual independent.

A banda de la desitjada posada al dia que suposarà la creació del CEMA, Font li dóna la benvinguda: "Sobretot perquè el CAC es troba massa sovint que sobre la nostra societat incideixen uns missatges provinents de mitjans audiovisuals sobre els quals no hi tenim res a dir". Ramon Font es refereix al fet que la competència del CAC és únicament sobre mitjans catalans (ja siguin d'àmbit autonòmic o local), és a dir, que no té cap competència sobre les televisions espanyoles que es poden veure des de Catalunya, i per tant aquest organisme que vetlla pels continguts no els pot dir res.

Davant la possibilitat que el nou CEMA interfereixi sobre competències actuals del CAC, Font es mostra cautelós: "No hauríem d'estar preocupats, però estarem molt atents". I detalla aspectes sobre els quals mantindran l'alerta: "Ens preocupen algunes qüestions de la llei que han obert la porta a fer que nosaltres haguem de modificar la nostra llei, però en qualsevol cas no renunciarem a les nostres competències".

A banda, pel president és important no oblidar algunes diferències entre la legislació sobre l'audiovisual catalana i l'espanyola: "La nostra llei posa molt l'accent en els drets de la ciutadania, i en canvi l'estatal posa més l'accent en el dret de les empreses. Tenim dubtes que la llei espanyola estigui tan ajustada com la nostra al marc europeu, malgrat que la més nova és l'espanyola". Amb tot, no vol avançar esdeveniments i celebra la creació del CEMA, "com més aviat millor".

stats