MÈDIA
Mèdia 13/08/2012

El CAC trasllada al consell de l’audiovisual de Berlín el malestar pel programa ‘We love Lloret’

El president de l'organisme, Roger Loppacher, lamenta que el 'reality' presenti una visió esbiaixada del turisme al municipi

Ara
2 min
'We love Lloret'

BarcelonaEl president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha enviat una carta a la presidenta de l'autoritat audiovisual de Berlín (Medienanstalt Berlin-Brandenburg), Jutta Limbach, en què li trasllada "el profund malestar que ha causat a la població catalana en general, i a la de Lloret de Mar en particular, la imatge que el programa 'We love Lloret' ofereix sobre aquesta població catalana".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat emès aquest dilluns, Roger Loppacher lamenta que el programa presenti una "visió esbiaixada" del turisme a Lloret de Mar i en reforci "un estereotip determinat que no es correspon amb els esforços que des de fa temps s'estan duent a terme per promocionar l'oferta turística de la zona".

Així mateix, el president del CAC ha mostrat la seva preocupació per la imatge i els valors que el programa transmet sobre la joventut, una percepció "que li consta que és compartida per la seva homòloga alemanya".

Finalment, Roger Loppacher ha ofert la col·laboració del CAC per a l'anàlisi que l'organisme regulador alemany està duent a terme sobre 'We love Lloret' a la vista de la Directiva Europea de Serveis de Comunicació Audiovisual, i afirma que posarà a disposició del seu homòleg l'informe que s'està elaborant des de l'organisme català.

'We love Lloret', que la cadena alemanya ProSieben emetia des de principis d'estiu, és un 'reality show' en què vuit joves d'una vintena d'anys conviuen durant dues setmanes en un xalet de cala Canyelles. Tot i que la majoria dels episodis tenen lloc dins de la casa, el grup també fa sortides nocturnes a Lloret basades en festa, sexe i borratxeres.

L'Ajuntament de Lloret de Mar ja va fer arribar una protesta formal a la cadena pel programa, i no descarta emprendre accions legals.

stats