Comunicació
Mèdia 09/07/2012

El nou president del CAC reivindica la necessitat d'una "autoritat reguladora independent"

Roger Loppacher ha pres possessió aquest dilluns al Parlament. L'expresident del PPC Daniel Sirera ha assumit el càrrec de conseller de l'organisme

Acn
2 min
Roger Loppacher durant l'acte de presa de possessió

BarcelonaEl nou president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha reivindicat aquest dilluns al matí, durant l'acte de presa de possessió, la necessitat d'una "autoritat reguladora independent" en un moment en què el sector audiovisual té cada vegada "més pes i transcendència". L'acte, en què l'expresident del PPC Daniel Sirera també ha pres possessió com a nou conseller de l'organisme, ha tingut lloc al despatx d'audiències del Parlament i ha estat presidit per la presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Loppacher, exvicepresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha dedicat les primeres paraules a agrair "la confiança dipositada" i ha assegurat que intentarà fer-se'n "mereixedor", alhora que ha expressat la "il·lusió" i el "fort sentiment de responsabilitat" que l'acompanyen. A més, Loppacher ha agraït la feina feta per Ramon Font, a qui succeeix, i els consellers que ja han acabat els seus mandats.

Loppacher ocuparà la vacant de Ramon Font, que el 20 de juny va renunciar al càrrec per facilitar l'adaptació del CAC a la nova llei que el regula, i que ha reduït de deu a sis els membres que el formen i estableix que el president ha de ser elegit directament pel ple en lloc de ser nomenat pel Govern. La seva elecció, així com la de Sirera, arribava després d'un pacte entre CiU i PPC i enmig de les crítiques del PSC, ICV i ERC per haver constituït un consell sense cap perfil de comunicador i amb cinc exdiputats. Ha quedat fora del CAC el candidat d'ICV i ERC, el periodista i professor Salvador Alsius.

El nou president ha destacat la importància de disposar d'una "autoritat reguladora independent" en un moment que el sector audiovisual té cada vegada "més pes i transcendència". Per Loppacher, el CAC té com a missió principal "vetllar pel respecte dels drets dels ciutadans i, particularment, pel dret dels ciutadans de formar lliurement les seves opinions en democràcia, és per això que ha d'assolir el màxim reconeixement i respecte per part del sector i la ciutadania".

A més, Loppacher ha afirmat que els reptes a afrontar, amb "una estructura i un funcionament més simple però eficaç", són "les noves formes de consum audiovisual, a través de les emissions per internet, les pàgines web i els dispositius mòbils", tenint sempre especial cura en la protecció, i ha recordat la necessitat de protegir els menors i els discapacitats.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha demanat al CAC que, malgrat que hagi de treballar ara amb menys recursos, més racionalització i més eficiència, treballi per continuar sent "un organisme regulador de primer ordre" que defensi "la llibertat d'expressió, la d'informació, la neutralitat i el pluralisme". Per la seva banda, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha mostrat la "convicció" del Govern per aquest tipus d'organismes per "la garantia que suposa envers la ciutadania" i per "la bona feina que continuarà fent el CAC".

stats