Publicitat
Publicitat

Comunicació

El president del CAC s'acomiada formalment de la presidenta del Parlament

Ramon Font havia renunciat el 20 de juny per facilitar la reforma a partir de la qual el càrrec es triarà per designació parlamentària

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Ramon Font, s'ha acomiadat formalment aquest dilluns al matí de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Font va presentar la renúncia al càrrec dimecres passat amb l'objectiu de facilitar la reforma legal aprovada per la cambra, que preveu que l'elecció del president de la institució es faci per designació parlamentària.

Font, que ha traslladat a De Gispert la "satisfacció i l'honor" que ha estat per a ell ocupar el càrrec els darrers tres anys, ha volgut fer coincidir la renúncia amb el moment de renovació parcial dels membres del consell que han acabat el mandat. D'aquesta manera s'afegeix a les baixes de Santiago Ramentol, Josep Micaló i Dolors Comas d'Argemir, que a final de mes hauran exhaurit els sis anys de mandat. Amb la reforma aprovada el febrer passat pel Parlament, el nombre de membres del CAC passarà de 10 a 6, de manera que el ple de la cambra haurà de designar només dos nous consellers que, juntament amb Carme Figueras, Esteve Orriols, Josep Pont i Elisenda Malaret, conformaran el plenari del CAC.

La renúncia al càrrec de Font, que va ser nomenat el 27 de gener del 2009 mitjançant un acord del govern, es farà efectiva el dia de l'elecció parlamentària del nou president en un ple previst per a aquest mes de juliol.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT