Mitjans públics
Mèdia 27/01/2012

La CCMA va tancar el 2011 amb un dèficit de 4,6 milions d'euros, inferior al que s'havia previst

Terribas admet que TV3 es podria quedar sense els drets de la lliga a partir de la propera temporada

Ara
2 min
Terribas, Mateu i Marín aquest divendres al Parlament

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va tancar el 2011 amb un dèficit de 4,6 milions d'euros, segons ha revelat aquest divendres el president del Consell Assessor de la CCMA, Enric Marín, a la sessió de control al Parlament. La previsió de dèficit que havia anunciat a l'octubre el director general de la Corpració, Ramon Mateu, era d'entre 6 i 7 milions d'euros, per la qual cosa Marín ha qualificat la xifra final de "magnífica notícia", especialment tenint en compte que des del 2008 l'ens ha vist reduït el seu pressupost en 90 milions d'euros a causa de la caiguda d'ingressos per publicitat i per aportacions públiques. Segons Marín, a més, el dèficit s'hauria eixugat totalment si s'hagués completat la venda d'immobles encara pendent, que hauria de suposar uns ingressos de 7 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la directora de TV3, Mònica Terribas, ha reconegut que la cadena podria deixar d'emetre la lliga de futbol a partir de al temporada vinent. L'actual contracte venç al juny, i per tant TV3 hauria de presentar-se al nou concurs d'adjudicació dels drets si vol seguir emetent partits de lliga. "Esperarem que els drets surtin a concurs, i després veurem què passa", ha dit Terribas, que recorda que el fet d'aconseguir els drets no depèn exclusivament de la voluntat de TV3: "Es podria donar el cas que no tinguéssim cap opció, perquè la posició dels operadors estatals és molt ferma per consolidar el seu lideratge en matèria de drets esportius". En canvi, sí que està garantit que TV3 seguirà emetent la Lliga de Campions fins al 2015. Ho farà, això sí, de forma simultània a La 1, ja que les dues cadenes van adquirir els drets de forma conjunta.

Pel que fa a la Fórmula 1, la directora de TV3 ha assegurat que es mantindrà a la graella com a mínim aquest any i el que ve, ja que així ho estableix l'actual contracte.

stats