Mèdia 06/06/2013

La CMT exigeix pagaments addicionals a Canal+ i GolTV per finançar RTVE

La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) ha comprovat que els ingressos que van declarar per calcular aquesta taxa no corresponen amb el que realment van facturar

Europa Press
1 min
INSOSTENIBLE  El president de la corporació de RTVE, Leopoldo González-Echenique, ha criticat obertament el model econòmic  heretat de Zapatero i reclama canvis per a una televisió que està en caiguda lliure d'audiència: ha perdut quatre punts  de share en menys d'un any i mig.

MadridCanal+ i GolTV hauran de fer una aportació addicional a la taxa per finançar TVE que van pagar l'any 2011. La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) ha comprovat que els ingressos que van declarar per calcular aquesta taxa no corresponen amb el que realment van facturar aquell any. Per aquest motiu, Canal+ haurà d'abonar 4 milions d'euros addicionals –235.229 euros dels quals seran per interessos–. Tot i això, la CMT no ha fet pública la quantitat addicional que haurà de pagar GolTV.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les televisions de pagament estan obligades a destinar un 1,5% dels seus ingressos a finançar RTVE, segons la Llei de Finançament de RTVE, que va suposar la desaparició a partir del 2010 dels anuncis a TVE. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea està analitzant la norma després que hagi estat qüestionada per les empreses de telecomunicacions, que també estan obligades a finançar la corporació, amb el 0,9% dels seus ingressos.

stats