Ràdio
Mèdia 01/04/2011

COMRàdio demana l'empara al Col·legi de Periodistes

Les ràdios privades han demanat al Govern que la tanqui

Auri Garcia
1 min

BarcelonaCOMRàdio ha demanat l'empara al Col·legi de Periodistes arran de la petició de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR) perquè el Govern la tanqui. Francesc Triola, director general de COMRàdio, considera "molt greu" la petició i ha defensat "la singularitat" de la seva emissora. Triola també ha lamentat "el poc respecte pels professionals que treballen a les 150 emissores que formen part del Consorci de Comunicació Local".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ACR, l'entitat que agrupa les emissores privades, reclama que les ràdios públiques municipals es limitin a les funcions de comunicació local, i argumenta que COMRàdio funciona com una cadena d'abast català, una funció que ja queda coberta per Ràdio 4 i Catalunya Ràdio. Francesc Triola ja va respondre ahir que la funció de COMRàdio no la pot cobrir la ràdio privada.

El SPC denuncia la petició de l'ACR

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat denunciant la petició de l'ACR, que emmarca dins d'una "ofensiva contra els mitjans públics". El Sindicat defensa el paper de COMRàdio dient que "permet la viabilitat de moltes cadenes municipals" i que "juga un paper vertebrador de la realitat local". També es posiciona en contra de retirar freqüències a emissores del Tercer Sector, i de limitar la capacitat reguladora del CAC.

stats