VIDEOJOCS

‘Call of Duty: Modern Warfare’, un míssil que vol trencar rècords

Aquest divendres surt la nova entrega de la saga, després de generar una expectativa mai vista amb la versió beta

Milions de bales virtuals començaran a disparar-se des d’aquest divendres. Les companyies Activision i Infinity Ward llancen aquest divendres al mercat el nou videojoc de la saga Call of Duty: Modern Warfare. L’expectativa és alta, ja que la versió beta que es va posar en circulació el setembre passat ha batut el rècord de jugadors, hores jugades i usuaris connectats al mateix temps tant a PlayStation com a PC i a Xbox. La nova entrega d’aquest shooter tàctic no és un altre episodi qualsevol. Els creadors han volgut rellançar la franquícia amb un títol que recupera l’obra del 2007 i en manté l’esperit original, però al mateix temps n’actualitza el motor gràfic i adapta la trama als nous temps.

L’edició bàsica de la nova entrega surt aquest divendres a un preu que oscil·la entre els 59,99 € de la versió bàsica per a PC i els 99,99 € del pack més car per a consola.

La subsaga Modern Warfare, fruit del treball en equip de les companyies Activision i Infinity Ward, és una de les gallines dels ous d’or de la indústria. Per entendre l’envergadura del fenomen cal fixar-se en algunes xifres des que es va posar a la venda, ara fa dotze anys, la primera entrega. Després de 24 hores d’haver sortit a la venda, el Call Of Duty: Modern Warfare 3 (2011) ja havia venut unitats per valor de 400 milions de dòlars. I, dues setmanes més tard, ja havia recaptat el mateix que havia ingressat 20th Century Foxamb l’estrena de la pel·lícula Avatar. Amb 30,9 milions d’unitats venudes a tot el món, el tercer capítol es va convertir en el més exitós de la franquícia.

La campanya individual

La nova entrega suposa un retorn als orígens de la franquícia Modern Warfare. La campanya individual convida el jugador a encarnar el sergent Kyle Garrick, líder operatiu del grup d’elit de les forces especials internacionals Tier 1, considerat el grup militar de rang més alt del món. Al costat del sergent, reapareix un antic heroi de la saga, el capità Price. Tots dos intentaran desarticular una organització terrorista que ha atacat la ciutat de Londres amb armament químic. No és el primer cop que la saga escenifica un atemptat terrorista en una capital mundial: ja ho va fer a l’aeroport internacional de Moscou amb el Call of Duty: Modern Warfare 2. La campanya també permet posar-se en la pell de l’Alex, un agent de la CIA, i de la Farah, líder d’una guerrilla rebel d’un país de l’Orient Mitjà.

El món ha canviat dràsticament des del 2007, quan el Call of Duty: Modern Warfare 4 va captar l’esperit d’aquell moment i va causar una impressió que encara avui segueix present. Ara, a les acaballes del 2019, els conflictes que mostra s’han hagut d’actualitzar. La història de Modern Warfare se centra en com passen factura les complexitats dels conflictes moderns a totes les parts implicades, des dels operadors Tier 1 i els agents de la CIA fins als aliats i els civils que viuen a les zones de guerra. El títol promet ser molt cru i, com ja ha passat en altres entregues, segurament generarà polèmica en alguns cercles, sobretot pel detall gràfic amb el qual es poden observar les conseqüències de l’ús d’armes químiques.

El pes del multijugador

Segons les impressions dels usuaris que han pogut jugar a la versió beta i la informació aportada per les companyies Activision i Infinity Ward, el multijugador d’aquesta entrega inclourà un motor gràfic més realista i ràpid, un ampli ventall de personalització (tant de les armes com dels personatges), diferents modalitats de joc (tant les clàssiques com d’altres de noves) i un sistema de progressió per rangs. Pel que fa a les novetats, hi haurà mapes preparats per acollir fins a 64 jugadors, es podran utilitzar vehicles i també inclourà un sistema de crossplay, que permet que els jugadors de PlayStation, PC i Xbox puguin jugar amb usuaris de la resta de les plataformes.

El llançament de la nova entrega fa rebrotar l’eterna rivalitat entre els gamers defensors de la saga Call of Duty i els de Battlefield, l’altra gran saga de shooters propietat d’Electronic Arts. És un debat que ve de lluny, amb arguments a favor i arguments en contra de les dues franquícies. Els partidaris del Call of Duty en lloen el disseny meticulós dels escenaris, l’acció frenètica i la jugabilitat. Pel que fa a Battlefield, els seus defensors n’aplaudeixen la sensació de guerra a gran escala derivada d’un motor gràfic d’última generació, la mida dels mapes, la varietat de vehicles i les possibilitats de destrucció de l’escenari. En tot cas, Call of Duty: Modern Warfare confia en la incorporació dels combats a gran escala com a arma per plantar cara a la saga Battlefield, el seu principal rival, i al mateix temps assolir un rècord de vendes un cop arribi a les botigues de tot el món.