TRES MOTIUS PER VEURE...
Mèdia 30/07/2012

'Calma total'

àlex Gutiérrez
1 min
'Calma total'

1 . Pel seu voltatge sexual. Allà on el novel·lista Charles Williams dibuixava un noi asexuat com a psicòpata, Phillip Noyce va jugar la carta contrària: fer que l'atracció sexual tingués un paper determinant en la trama.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2 . Perquè va situar en el mapa Nicole Kidman. Esvelta, rinxolada, pèl-roja i d'una bellesa salvatge i natural... costa veure-la ara cisellada pel Botox i el bisturí. Massa conscient d'ella mateixa també a l'hora d'interpretar. Però aleshores, amb 22 anys acabats de fer, encara no era una caricatura d'ella mateixa. El seu retrat d'una dona que s'adona que està atrapada en un veler a alta mar amb un psicòpata com a única companyia va ser convincent i enèrgic.

3 . Perquè pot funcionar com a (tènue) consol de no haver pogut veure mai The deep , la pel·lícula que Orson Welles va rodar a partir del mateix material literari. A la pel·lícula hi sortien Jeanne Moreau, Laurence Harvey i ell mateix. No la va poder estrenar: quan faltaven poques escenes per enllestir, Harvey -un dels personatges centrals- va morir. A mitjans dels noranta va córrer el rumor que la seva vídua volia muntar i portar a les sales el metratge existent. No ha estat el cas i el film és una de les grans pel·lícules nonades del cinema.

stats