Societat
Mèdia 04/07/2011

52 periodistes han perdut la vida en missió informativa el primer semestre de l'any

Les revoltes al món àrab iniciades al febrer s'han saldat, de moment, amb la mort d'onze col·laboradors de mitjans informatius. Pakistan, Mèxic i Iraq lideren el rànquing de països més perillosos per als periodistes

Redacció
1 min

BarcelonaCom a mínim 52 periodistes han sigut assassinats en 25 països d'arreu del món des de principis d'aquest any, segons ha informat avui la Campanya Emblema de Premsa (PEC), que lluita per la creació d'un distintiu que protegeixi els periodistes que cobreixen conflictes armats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons les dades presentades per l'organització, només en les revoltes al món àrab iniciades al febrer han mort onze col·laboradors de mitjans informatius.

“És greu constatar que no hi ha una millora sensible a les zones de conflictes i que es continua mantenint la mitjana dels darrers anys, situada en 2 periodistes assassinats a la setmana”, ha declarat el secretari general de la PEC, Blaise Lempen, en la presentació de l'informe semestral de l'organització.

No obstant això, les dades apunten que s'ha registrat un lleuger descens en el nombre de morts durant el mateix període de l'any passat, que van arribar a la xifra de 59.

Mentre s'ha constatat una millora a l'Amèrica Llatina, els conflictes relacionats amb la Primavera Àrab han deixat 5 periodistes morts en conflicte a Líbia, dos en la cobertura de les manifestacions a Bahrain i un al Iemen, a Egipte, a Tunísia i a Algèria.

El país més perillós per a la premsa entre el gener i el juny d'aquest any ha sigut Pakistan, que ha registrat la mort de 8 periodistes, la majoria en regions frontereres amb l'Afganistan. Mèxic i Iraq el segueixen amb 6 periodistes assassinats en conflictes diversos.

stats