COMUNICACIÓ
Mèdia 22/07/2011

"La marxa de Camps revifa les tensions entre famílies rivals del PP valencià”, a 'La Vanguardia'

L'acord pel segon rescat grec i el fitxatge del xilè Alexis pel Barça són els altres grans arguments de les portades

Redacció
3 min
'La Vanguardia'

BarcelonaLa Vanguardia explica en la portada d'aquest divendres que la dimissió de Camps ha reobert velles ferides al PP valencià i ha fet aflorar les tensions entre les diverses sensibilitats del partit. L'acord al si de la UE per rescatar Grècia a través d'un “impagament controlat” és, però, la notícia d'obertura del diari del grup Godó i va acompanyada d'una imatge de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i del primer ministre grec, Iorgos Papandreu, prenent cafè a la trobada extraordinària de líders de la UE, fotografia que es repeteix a molts diaris. El davanter xilè Alexis, que ja s'ha incorporat a la disciplina del Barça, també es mereix un espai a la primera plana del diari barceloní.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquests dos últims arguments es repeteixen a la portada d'El Periódico, que diu, respecte al rescat grec que “Europa salva Grècia (segona part)”. Pel que fa al fitxatge d'Alexis, El Periódico xifra l'operació en 26 milions. A més, la capitalitat mundial dels mòbils, que podria recaure en Barcelona, i les declaracions del futur president valencià, Alberto Fabra, a favor de l'emissió de TV3 al País Valencià, també tenen un lloc a la portada del diari del grup Zeta. L'Avui diu que l'acord de la UE per salvar Grècia és "oxigen a la zona euro" mentre El Punt, amb l'ordre de les notícies invertit, obre amb un reportatge on s'explica que "la pressió policial trasllada els carteristes al tren de l'aeroport". L'ARA també explica que Grècia i l'euro estan “salvats” després de la cimera de líders de la UE d'ahir.

Entre la premsa de Madrid, El País diu que “la UE salva Grècia i l'euro” i explica també que “Rajoy fa servir la sortida de l'imputat Camps per atacar Rubalcaba”. Sobre això, La Razón recull les polèmiques declaracions d'ahir d'Esteban González Pons, que receptava a Rubalcaba una “xarrupadeta” de la medecina de Camps. A més, el diari de Luis María Ansón també revela que “el director de la DGT gasta un milió d'euros en canviar de despatx”. Público diu que "la UE dóna un glop d'aire als grecs" i dedica la imatge de portada a l'"èxode" dels somalis. "Somàlia es mor de gana", diu Público. Abc també opta per dedicar la portada al país africà i parla de "quatre milions de somalis, a punt de morir de gana". Abc també argumenta que, amb la seva dimissió, "Camps deixa el PSOE en evidència". El Mundo també interpreta que hi ha un "efecte Camps" que fa que "un PP crescut arraconi el PSOE". A més, revela que "el PNB cobrava una comissió del 4% en adjudicar obra pública".

Pel que fa als esports, a Barcelona l'atenció del diari Sport es dedica completament a Alexis, de qui es diu “fitxat!”. El mateix diu Mundo Deportivo, que també explica que la final de la Copa Amèrica entre l'Uruguai i el Paraguai serà una "final guai". A Madrid, As recull el resultat de l'últim amistós del Madrid i qualifica Cristiano Ronaldo com “el més ràpid de l'oest”. Marca diu que el portuguès és "voraç".

stats