Mèdia 01/06/2012

Anuncien en antena el tancament de Canal Català i el propietari ho desmenteix poques hores després

La cadena vol llogar una llicència a 8TV per fer-hi una "Intereconomia catalana" d'abast nacional, però el grup Godó ha aturat l'operació

Ara
2 min

BarcelonaEmbolic en relació amb el tancament o no de Canal Català. Segons ha anunciat aquest divendres al vespre Carlos Fuentes, presentador del programa 'Catalunya Opina', la cadena hauria de tancar a final de mes. El conseller delegat del canal, però, Nicola Pedrazzoli, ho ha negat rotundament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Canal Català té un contracte signat amb el Grup Godó i un aval bancari presentat per emetre per la freqüència de RAC105, i confio plenament que el CAC, que encara governa el tripartit, autoritzarà l'emissió d'una televisió que serà l'única privada totalment en català i amb un temàtica molt precisa. I dono per fet que el Grupo Godó respectarà el que ha signat", ha dit Pedrazzoli a l'ARA.

Fuentes havia dit durant el programa que s'havia reunit al matí amb Pedrazzoli i que aquest li havia demanat que fes públic l'anunci. Tanmateix, el propietari assegura que aquest anunci ha estat "un error". Entre els tertulians presents hi havia l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que ha preguntat si podia fer alguna cosa. "Parli amb el PSC i el Grupo Godó", ha contestat Fuentes.

La tesi del tancament es basa en els problemes que el canal té per aconseguir llum verda al projecte de Pedrazzoli de traslladar la programació a un dels canals d'abast nacional del Grupo Godó. Canal Català té el contracte ja signat amb Godó, i els avals presentats i la intenció era convertir-se en una "Intereconomia independentista". Durant les darreres setmanes s'han produït fitxatges per a aquesta nova etapa, que no se sap si finalment s'esdevindrà. Pedrazzoli assegura que el projecte es manté, tot i que va "més lent" del que esperaven.

Però en aquesta partida de pòquer a tres bandes, és Godó qui té el desllorigador. Per tal d'arrendar la llicència del seu quart canal de TDT –actualment emet videoclips sota la marca RAC105– es va iniciar un doble tràmit. D'una banda, demanar al CAC de fer un canvi de programació, ja que les condicions inicials marcaven que el canal es dediqués a la programació juvenil. Es demanava, en concret, fer una programació basada en espais de debat de política, economia, esports i societat. El Consell Audiovisual va aprovar el 21 de març aquest canvi.

Faltava per executar, doncs, el segon tràmit: l'arrendament de la llicència a una empresa vinculada a Canal Català. Però el 27 de març el Grupo Godó va entrar al CAC una petició de desistiment de tots dos canvis. Això va provocar la tornada a la casella de sortida: aquella llicència, ara per ara, cal dedicar-la a la programació juvenil i està sota la gestió de Godó, a través d'Emissions Digitals de Catalunya. Fonts del sector apunten que Godó s'hauria fet enrere en considerar que aquesta "Intereconomia catalana" podia fer la competència a una 8TV que ha iniciat aquesta temporada una fase d'expansió.

Canal Català va ser un dels grans guanyadors del concurs de TDT local privada, amb 13 llicències. L'altre va ser Localia, del grup Prisa, que va tancar.

stats