MITJANS PÚBLICS
Mèdia 20/03/2012

Canal 9 anuncia més mobilitzacions contra l’ERO

El comitè d'empresa de RTVV denunciarà la Generalitat i emprendrà accions legals contra el director general de l'ens

Ara
1 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha emés un comunicat avisant que les mobilitzacions dels treballadors continuaran fins que l'empresa "freni" l'ERO que té programat des del gener passat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el mateix comunicat, la plantilla responsabilitza la Generalitat i la direcció de RTVV del "conflicte" que "s'està vivint" a Canal 9, " que s'intensificarà si no es frena l'ERO injustificat". Una regulació que, segons expliquen "pretén suprimir centenars de llocs de treball i no servirà per millorar la situació econòmica de l'empresa".

El comitè d'empresa de RTVV es mostra també satisfet pel "recolzament" que va tenir la vaga del dia 18 i que "va fer impossible la retransmissió de la cremà de les Falles per primera vegada en 23 anys". "La direcció de l'ens autonòmic va optar per suspendre-la al constatar que no tenia garanties de dur-la a terme", subratlla el comitè, tot i els "serveis mínims abusius" que va establir l'empresa. El dia de la vaga, Canal 9 va optar per emetre pel·lícules i programes gravats, però Ràdio Nou va haver de proporcionar uns serveis mínims per ordre de l'empresa. Per això, l'ens denunciarà la Generalitat per les condicions imposades –"els serveis mínims abusius"– i emprendrà accions legals contra el director general de RTVV, José López Jaraba.

Finalment, els treballadors de la televisió autonòmica han agraït "el recolzament i la solidaritat rebudes per la societat valenciana en les reivindicacions" i reiteren el seu compromís per treballar a favor "d'una radiotelevisió pública, en valencià, plural, de qualitat i al servei de tota la ciutadania".

stats