POSEN EN QÜESTIÓ LA GESTIÓ FINANCERA DE L'ENS
Mèdia 24/01/2011

Canal 9 té un deute de 1.200 milions

Laia Altarriba
2 min
Sindicatura, RTVV

BARCELONALa ràdio i la televisió públiques valencianes arrosseguen un deute conjunt de 1.200 euros, cosa que les situa prop del col·lapse econòmic. Any rere any la Sindicatura de Comptes valenciana ha anat alertant de la situació d'aquest deute. Per afrontar aquesta elevada xifra, el president de RTVV, Emilio Fernández, ha proposat la privatització del canal. Però tant els partits de l'oposició com una part del mateix PP, que és qui ha col·locat Fernández al càrrec que ocupa, s'hi oposen, i també ho fan les associacions i sindicats que agrupen els periodistes valencians.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Precisament, la setmana passada els treballadors de Canal 9 es van tornar a mobilitzar, convocats pels sindicats. Ho feien perquè no volen que recaiguin sobre ells les mesures que vol aplicar la Generalitat valenciana per intentar reduir l'enorme deute. Els convocants denunciaven que no poden ser els treballadors els que paguin "la catastròfica actuació dels gestors de la nostra empresa, el malbaratament de diners i el desviament de fons que, segons la policia, va fer Pedro García a la trama Gürtel". I demanen que s'assumeixin responsabilitats polítiques per haver arribat a la situació actual.

El president de la Unió de Periodistes Valencians, Ximo Clemente, afegeix una altra dada que preocupa els treballadors de l'ens: "Les últimes nòmines de la plantilla de Canal 9 s'han pagat directament des de la Generalitat, ja que els bancs no deixen diners a RTVV, que és qui les hauria de pagar".

Quan se li pregunta a Clemente quin futur creu que pot tenir Canal 9, defensa que ha de continuar sent una televisió pública, però afegeix que "li cal un canvi de rumb, perquè no pot continuar sent l'aparell de propaganda d'un partit que a més malbarata els diners". Així que proposa una neteja de càrrecs i retornar-li "la pluralitat perduda".

stats