Mèdia 13/12/2012

Calendari casteller de la Fundació Mas Albornà: un gamma extra de la solidaritat per al 2013

L'entitat edita per cinquè any consecutiu un calendari solidari. L'ARA el distribuirà amb el diari de diumenge

Ara
2 min
Carles Capdevila a la presentació del Calendari / F. FORNÉ

BarcelonaCarles Capdevila, director del Diari ARA, ha presentat –juntament amb Ricard Rafecas, director de la publicació 'El 3 de Vuit'– aquest dijous a la tarda la col·laboració de l'ARA en la difusió del calendari solidari inspirat en el món casteller que ha editat la Fundació Mas Albornà. En l'acte, Capdevila ha explicat que l'ARA distribuirà gratuïtament aquest diumenge, amb tots els seus exemplars, el calendari.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La iniciativa, impulsada per la Fundació Privada Mas Albornà, pretén normalitzar i fomentar la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental. El president de la Fundació, Martí Solé, ha explicat en l'acte que el calendari és “una al·legoria del món casteller” i del col·lectiu pel qual treballa la Fundació. Valors com la participació, la pinya o el treball en equip uneixen els castells i les persones amb discapacitat i demostren, ha dit, que fins i tot “els projectes difícils es poden tirar endavant amb la col·laboració de tothom”.

Recordant la voluntat del diari de col·laborar amb les iniciatives socials del país, Carles Capdevila ha explicat que l'ARA “des dels seus inicis ha procurat estar al costat dels emprenedors socials” i ha incidit en el fet que en moments de crisi com l'actual i “allà on hi ha més dificultats, és on hi ha més alegria i entusiasme” per tirar endavant iniciatives com aquesta.

La Fundació Mas Albornà, que treballa per la integració de les persones amb discapacitat, ha centrat la cinquena edició del seu calendari en el món casteller, ja que considera que els valors que transmet aquesta activitat són compartits amb els que defensa l'entitat. La Coordinadora de Colles Castelleres, que n'agrupa més de 60, ha donat suport a la proposta, i això ha permès editar el primer calendari transversal del món casteller de tota la història. A les 13 fotografies del calendari hi apareixen representades 16 colles, però no durant les actuacions, sinó en moments distesos i amb els castellers acompanyats de persones discapacitades. Totes les imatges s'han capturat a la Tarraco Arena Plaça, on té lloc cada dos anys el concurs de castells.

stats