Carles Capdevila: "Mestres, infermeres i monitors aguanten la societat i ningú no en parla"

Carles Capdevila presenta ‘La vida que aprenc’, el seu nou llibre. El director fundador de l'ARA ha seleccionat 130 columnes publicades al diari

Carles Capdevila ha presentat avui el seu nou llibre, 'La vida que aprenc', en un acte exclusiu per a subscriptors de l'ARA en el qual ha estat acompanyat d' Antoni Bassas. L'autor ha volgut compartir amb els lectors els motius que l'impulsen a escriure els articles, a més d'intercanviar impressions sobre els textos i explicar les conclusions a què ha arribat escrivint-los. 

L'acte ha inclòs el monòleg 'Viure amb humor', amb el qual el director fundador del diari analitza, amb un to irònic, alguns dels aspectes més absurds de la societat actual, reflexiona sobre la força dels petits gestos individuals i convida a actuar per contribuir a transformar situacions que sovint són injustes. 

Durant el monòleg, ha explicat que "estem en un moment en què ens hem d'arremangar per poder mantenir la meritocràcia i que als altres els hi vagi bé". "A banda de queixar-nos, tenim molt a fer, nosaltres. Tenim el deure que el que fem tingui sentit", ha dit en la seva intervenció Capdevila. El periodista ha animat els subscriptors de l'ARA a arreglar el món. "Entre nosaltres i des de baix, amb les mans", ha demanat. 

El comunicador també ha recordat les persones que cuiden els altres: monitors d'esplai, mestres, educadors socials, infermeres, entre altres. "Són els col·lectius que aguanten la societat i ningú no en parla, no els reconeixem", ha assegurat. "El que em preocupa més és l'estat d'ànim d'aquests col·lectius, i quan un article meu ha millorat l'estat d'ànim d'algú, em sento molt satisfet i m'empeny a seguir escrivint", ha explicat.   

Finalitzat el monòleg, els lectors han tingut l'oportunitat d'intercanviar opinions sobre la vida i la societat actual amb l'autor. Un dels temes recurrents ha estat la necessitat de no caure en la resignació i enfrontar-se als reptes amb "mala llet i esperança". Els subscriptors han pogut votar entre tres opcions el seu article preferit de Capdevila. L'escollit ha estat un text centrat en el primer dia de P3 de la seva filla, en el qual parla dels sentiments que experimenten pare i filla en acomiadar-se a la porta de l'escola. Tot seguit se n'ha projectat una versió narrada i animada amb dibuixos.

A 'La vida que aprenc', d'Arcàdia Editorial, que acaba de sortir a la venda, el periodista recull 130 columnes, publicades sota l’epígraf 'I aquí al diari'. Des del dijous i fins al diumenge de la setmana que ve el llibre es podrà aconseguir amb l’ARA per un preu de 16 euros.