Mèdia 26/08/2016

Catalunya Ràdio es renova per recuperar els oients perduts

Dilluns estrena temporada amb una nova "identitat sonora"

Albert Castellví
3 min
Saül Gordillo amb els presentadors de la nova temporada de Catalunya Ràdio

Barcelona"Hi ha una part de l'audiència que ens va abandonar. Aquesta temporada pot ser una bona oportunitat per tornar a incorporar aquests oients". El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, s'ha fixat aquest objectiu de cara al nou curs de la ràdio pública, que arrenca aquest dilluns. Per aconseguir-ho, l'emissora proposa una graella amb moltes novetats, però no només això, ja que a més estrenarà nous indicatius que la dotaran d'una nova "identitat sonora".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Catalunya Ràdio no són només els continguts, és tot el conjunt. A partir de dilluns sonarà diferent, més fresca, nova", ha assegurat Gordillo aquest divendres durant la presentació de la nova temporada. El director de continguts de l'emissora, Santi Faro, ha insistit en aquesta idea: "La identitat sonora es rellança i es renova. 'Catalunya Ràdio es mou', no és només un 'hashtag': ens ve molt de gust engegar un repte d'aquestes característiques, i ho hem de fer innovant", ha indicat.

Mònica Terribas seguirà al capdavant d''El matí de Catalunya Ràdio', que guanya una hora i s'emetrà de 6.00 a 13.00 h. A partir de les 12.00 h, però, l'antena quedarà en mans de l'equip de l''APM?', que omplirà d'humor els últims 60 minuts de programa. També hi mantindran la presència 'Els minoristes', que cada dimecres faran una secció titulada 'Camí del Polònia'.

A continuació serà el torn de Mariola Dinarès, que es posarà al capdavant de 'Popap', una "aposta innovadora tant pel format com pels continguts" que tractarà, segons Gordillo. El programa es farà ressò de les últimes tendències en l'àmbit de la tecnologia i les xarxes socials, una temàtica que fins ara, en paraules del director, "els mitjans trigaven molt temps a recollir".

De 14.00 a 16.00 h, Òscar Fernàndez i Empar Moliner es faran càrrec del nou 'Catalunya migdia'. Fernàndez liderarà la primera hora de l'espai, purament informativa, mentre que Moliner es farà càrrec del segon tram, una tertúlia que tractarà els principals temes de l'actualitat però sense ser-ne "esclava". Col·laboradors com Andreu Barnils, Francesc Canosa o Cristian Segura participaran al programa, que segons Gordillo recordarà, sense voler "emular-los", programes històrics de Catalunya Ràdio com 'Postres de músic' o 'El lloro, el moro, el mico i el senyor de Puerto Rico'.

Una estructura similar es repetirà entre les 21.00 i les 23.00 h amb el 'Catalunya vespre', que es repartiran Kílian Sebrià i Sílvia Cóppulo. En aquest cas, però, el tram d'anàlisi sí que se centrarà de forma més estricta en l'actualitat política.

Pel que fa a la tarda, Roger de Gràcia presentarà, de 16.00 a 19.00 h 'Estat de gràcia', un magazín que tindrà com a eix principal "la passió pel coneixement" i que segons el director aportarà "una textura sonora diferent" a aquesta franja. Les dues hores següents s'ompliran amb esports de la mà de Jordi Costa i Sònia Gelmà, que presentaran 'Tot costa'.

Els esports també seguiran sent protagonistes a la nit amb 'El club de la mitjanit' de Francesc Garriga, que a partir del 5 de setembre s'emetrà també per Esport3. "És una proposta realment innovadora i valenta", destaca Gordillo, que creu que la clau perquè el format funcioni tant per televisió com per ràdio és "posar l'accent sobre el contingut".

Pel que fa als caps de setmana, 'El suplement' de Ricard Ustrell continuarà ocupant la franja matinal, de 8.00 a 14.00 h. El programa incorporarà algunes novetats, com ara la radionovel·la 'Amb mal peu', que s'emetrà els dissabtes a les 12.00 a partir del 18 de setembre; una secció amb Joan Ollé i David Guzmán amb la voluntat de recuperar l'esperit d''El cafè de la República', i la incorporació d'Àngel Llàcer. A la tarda, els protagonistes seran els esports: el 'Tot gira', presentat per David Clupés, creix i s'emetrà tant els dissabtes com els diumenges de 16.00 a 24.00 h.

L'emissora també manté alguns dels seus espais clàssics, tot i que n'hi ha que es traslladen ara a les matinades, com el 'Generació digital' (dissabtes a mitjanit), 'L'ofici de viure' (diumenges a mitjanit) o 'Les mil i una nits' (de dilluns a divendres a les 3.00 h). També continuen programes com 'La nit dels ignorants' (de diumenge a dijous a la 1.00 h), 'Solidaris' (dissabtes a les 15.00 h), 'La finestra indiscreta' (divendres a la 1.00 h), 'En guàrdia' (diumenges a les 15.00 h), 'Els viatgers de la Gran Anaconda' (dissabtes a les 2.00 h) o 'Mans' (dissabtes a les 6.00 h i diumenges a les 6.30 h). "Fem molts canvis, però mantenim programes històrics i que són molt de ràdio pública", assenyala Saül Gordillo.

stats