Mèdia 28/08/2017

Un curs sense canvis a la graella de Catalunya Ràdio

Els fitxatges d’Andreu Buenafuente i Gemma Nierga per a ‘El suplement’ són les principals novetats d’una temporada en què l’emissora pública espera consolidar l’oferta que va posar en marxa l’any passat

Albert Castellví
4 min
Saül Gordillo amb alguns dels presentadors de la nova temporada de Catalunya Ràdio

BarcelonaCatalunya Ràdio vol que aquesta sigui la temporada de la consolidació del projecte impulsat ara fa un any per la direcció que encapçala, des del gener del 2016, Saül Gordillo. Si el curs passat va començar amb una important renovació de la graella, la programació que s’estrena avui es caracteritza per la continuïtat, que és pràcticament absoluta respecte a l’oferta que es va posar en marxa l’any passat. “Estem en condicions de començar la nova temporada amb la màquina ben greixada”, va dir divendres Gordillo, durant la presentació de la nova temporada, per a la qual l’emissora pública ha escollit l’eslògan “Estem a punt”. “Podem dir amb cert orgull que estem a punt per donar resposta a tot allò que passarà fora d’aquestes parets”, va dir Gordillo.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De dilluns a divendres, la programació de Catalunya Ràdio serà calcada a la de l’última temporada, amb una sola excepció: el 'Catalunya vespre' quedarà únicament en mans de Kílian Sebrià, després que es frustrés el fitxatge de Cristina Puig, que s’havia de fer càrrec de la segona part del programa en substitució de Sílvia Cóppulo. Divendres, Gordillo va evitar entrar en polèmica amb el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que no va acceptar la incorporació de Puig al·legant que calia apostar pel “talent intern”. “Nosaltres vam fer una proposta que ens semblava que anava en la línia de la competitivat. El consell de govern creu que es pot fer amb talent intern, i ho respectem. No hem dubtat mai del talent intern”, va dir Gordillo, i va afegir: “La direcció i el consell de govern volem el millor per a Catalunya Ràdio. Ho veiem de maneres diferents en aquest aspecte en concret, però l’objectiu és el mateix”.

Més enllà d’això, Mònica Terribas saludarà els oients cada dia a les sis del matí i els acompanyarà fins a la una del migdia, però a partir d’avui al costat no hi tindrà Marta Romagosa sinó Roger Escapa, fins ahir presentador d’'El suplement d’estiu' i a partir d’ara segona veu del principal programa de la ràdio pública. Altres noms que s’incorporen al programa són Gemma Ruiz i l’exconseller Antoni Castells, mentre que l’equip de l’'APM?', que seguirà fent-se càrrec de l’última hora del magazín, guanyarà presència durant la resta del matí. Durant l’estiu, Terribas ha visitat l’estat de Borno, a Nigèria, “un dels indrets més conflictius del planeta”, segons Gordillo, i hi ha elaborat una sèrie de reportatges que s’emetran durant els pròxims dies.

Després del Popap de Mariola Dinarès (13.00-14.00) arribarà el 'Catalunya migdia', presentat per Òscar Fernández, en el tram informatiu, i Empar Moliner, que moderarà la tertúlia. De quatre a set Roger de Gràcia continuarà 'presidint' l’'Estat de Gràcia', al qual s’incorporen Carles Porta, Fermí Fernández i Bernat Dedéu. A continuació, Jordi Costa i Sònia Gelmà seguiran al capdavant de l’espai d’esports 'Tot costa' (19.00-21.00), i després del 'Catalunya vespre' (21.00-23.00)tornaran els esports amb 'El club de la mitjanit' (23.00-1.00), que manté l’aposta multiplataforma del curs passat i s’emetrà també per Esport3. Entre l’oferta de matinada destaca 'La nit dels ignorants' de Xavier Solà (de diumenge a dijous, d’1.00 a 3.00), que celebrarà la trentena temporada en antena amb diverses accions especials per estrènyer el contacte amb els oients.

Fitxatges a ‘El suplement’

Pel que fa als caps de setmana, 'El suplement' canvia d’horari i ara s’emetrà de sis a una, de manera que guanya una hora. El programa de Ricard Ustrell, a més, ha anunciat diversos fitxatges sonats: Gemma Nierga, que ha sigut acomiadada de la SER i ara entrevistarà cada dissabte un personatge “que no està en el focus de l’agenda informativa”, segons Gordillo; Andreu Buenafuente, que torna a fer ràdio en català després de 13 anys, amb una secció en què “aportarà la seva mirada quotidiana de les coses”, diu Ustrell; i Jair Domínguez, Rosa Maria Calaf i Marc Giró. Ustrell promet ampliar la llista al llarg de la temporada.

Després d’aquest programa s’emetrà, els dissabtes, l’espai d’entrevistes de Sílvia Cóppulo 'El divan' (que a l’octubre s’incorporarà també a la graella de TV3) i els diumenges el programa de cultura popular 'Mans', que estrena un horari que, en paraules de Gordillo, permetrà “fer una aposta molt decidida pels directes” i “ser present al carrer”. Destaca també la incorporació de 'Ciutat maragda', el programa literari que David Guzman ha estrenat durant l’estiu, que s’emetrà els dissabtes a les 23.00, i de 'Revolució 4.0', conduït per Xantal Llavina, que fins ara només es podia sentir per internet i ara s’oferirà els diumenges a les 23.00. A més, Albert Segura debutarà com a presentador de 'Solidaris', els dissabtes a les 15.00.

L’estudi 1 s’adapta a “la ràdio del futur”

Amb l’inici de la temporada, Catalunya Ràdio estrenarà avui el renovat estudi 1, que ha estat en obres durant tot l’estiu per posar-lo al dia, després de 20 anys sense cap actualització. Segons el cap de continguts de l’emissora, Santi Faro, que ha coordinat aquestes reformes, calia “rellançar-lo cap a la ràdio del futur”. L’estudi, situat a peu de carrer i des d’on s’emeten la majoria dels programes, s’ha sotmès a una reforma integral, des del disseny del so fins a la il·luminació, passant pel disseny de l’espai i la instal·lació d’una taula de so “d’última tecnologia”. “Pel que fa al so, és absolutament impecable”, diu Faro. A més, s’hi han instal·lat tres càmeres que permetran oferir alguns continguts en streaming a la web.

stats