TELE
Mèdia 17/05/2012

CiU se suma al PP per canviar el sistema d'elecció del president de RTVE

CiU ja va donar suport a l'anterior govern socialista per suprimir la publicitat de RTVE

Agències
1 min

MadridEl PP només ha aconseguit el suport de CiU per votar a favor del reial decret llei que inclou el nou sistema que permetrà nomenar el president de la Corporació RTVE per majoria absoluta en la cambra baixa. També va ser CiU qui va donar suport a l'anterior govern socialista quan es va crear la corporació de RTVE sense publicitat, llei que ara es retoca a instàncies del govern del PP.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant el debat per a la convalidació d'aquest decret, la diputada de CiU Montserrat Surroca ha anunciat que hi votaran a favor. "Considerem inadmissible el bloqueig institucional a què s'ha vist sotmesa RTVE per la incapacitat dels partits majoritaris. Actualment es troba paralitzada i immersa en una situació d'incertesa, i la professionalització dels seus treballadors no ha de repercutir en el servei públic de la televisió", ha argumentat Surroca.

En el debat, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha explicat que des del govern es desitja que el nou responsable de RTVE es triï "per consens" i ha advertit que continuarà buscant l'"acord" amb l'oposició. Al seu torn ha opinat que el decret només busca el "desbloqueig" de la gestió de RTVE, que es troba en una situació de "paràlisi".

Per part del PSOE, el seu portaveu a la comissió de control de RTVE, Juan Luis Gordo, s'ha mostrat convençut que el decret "fa saltar pels aires" una RTVE independent.

"Avui és un dia nefast per als drets i les llibertats", ha opinat Gordo, que ha indicat que els arguments usats per Soria "de paràlisi i bloqueig de RTVE són falsos".

stats