Televisió
Mèdia 29/11/2010

CiU critica al Congrés la poca presència d'animació espanyola a TVE

Els nacionalistes consideren que l'ens públic incompleix el seu mandat marc

Albert Castellví
1 min

BarcelonaCiU considera "insignificant" la quantitat de sèries dibuixos animats de producció espanyola que emeten actualment els canals de TVE. Per això, ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats reclamant més presència d'aquest tipus de continguts a les graelles de la televisió pública estatal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons informa Servimedia, els nacionalistes consideren "sorprenent que RTVE, que emet un percentatge alt de sèries d'animació als seus canals Clan i La1, limiti a un mínim i insignificant percentatge l'emissió d'aquests mateixos programes de producció espanyola". En aquest sentit, CiU recorda que el mandat marc de la corporació estableix el suport de RTVE a la creativitat i la producció audiovisual, ja sigui a través de la compra de drets o de la coproducció, i que menciona específicament les sèries d'animació.

Davant d'això, els diputats de CiU no entenen com, després de tres anys de l'aprovació de la normativa, "no s'hagi signat cap conveni entre RTVE i el sector de l'animació", tot i que els animadors han sol·licitat reunions tant amb RTVE com amb l'Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals.

stats