Comissions Obreres denuncia TVE a la Junta Electoral Provincial

El sindicat assegura que els reportatges d''Informe semanal' sobre Catalunya no són neutrals

La secció sindical de Comissions Obreres a RTVE ha denunciat TVE a la Junta Electoral Provincial de Barcelona per haver infringit els principis d'igualtat i neutralitat que ha de complir la televisió pública, motiu pel qual demanen que s'obri un procés sancionador contra la corporació. 

La denúncia presentada centra les queixes en els diferents reportatges que 'Informe semanal' ha dedicat a Catalunya en les últimes setmanes, des de la convocatòria de les eleccions del 21-D. En concret, assegura que documentals com 'El factor 155' (emès el 28 d'octubre), 'Posverdad y separatismo' (28 d'octubre), 'El periplo catalán' (11 de novembre), 'La factura del desafío' (2 de desembre), entre d'altres, tenen una línia editorial que no respecta els principis d'igualtat i neutralitat.

A més, la denúncia assenyala que el programa, dirigit i presentat per Jenaro Castro, utilitza amb freqüència la frase "desafiament il·legal independentista" que, segons els denunciants, és una expressió "habitual en el discurs polític del Partit Popular". 

En l'escrit, Comissions Obreres també fa èmfasi en el fet que en el reportatge 'Democracia: Ley y Orden', emès el 4 de novembre, s'imputa un delicte de malversació de fons als responsables de l'1-O, tot i que encara està en fase d'investigació. Segons el sindicat, en el mateix reportatge es dona molt pes a experts que sostenen les mateixes opinions que el govern espanyol mentre que les tesis independentistes gairebé no hi estan representades. En concret, la denúncia especifica que el 94% de les intervencions sostenen arguments unionistes i només un 6% defensen la independència.  

A més, el sindicat aporta l'informe del consell d'informatius de TVE en què s'analitzen les diferents cobertures fetes per la televisió pública sobre l'actualitat política de Catalunya. El text conclou que les informacions emeses pel 'Telediario', 'Los desayunos de TVE' i 'La noche en 24h' són "tendencioses" i tenen "un biaix favorable a les posicions del govern".

Més continguts de