EL DUOPOLI DE LES PRIVADES
Mèdia 09/06/2012

Competència obre un expedient a Telecinco per la fusió amb Cuatro

àlex Gutiérrez M.
1 min

BARCELONA.La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha iniciat un expedient sancionador contra Mediaset perquè considera que no està complint alguns dels compromisos que va adquirir perquè Telecinco pogués absorbir Cuatro. En concret, l'organisme regulador detecta que el grup està venent publicitat de manera conjunta per a totes dues branques, cosa que Competència prohibia per evitar una situació d'abús de posició dominant. La comercialització dels anuncis es fa a través de dues empreses diferents, una per a cada marca (Publiespaña i Publimedia), però la CNC ha detectat que, en els organigrames directius, hi ha les mateixes persones. També considera que hi ha una "vinculació de facto " en la venda de publicitat dels seus canals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'expedient, que podria comportar una multa de fins al 10% del volum de negoci de Mediaset, en la seva aplicació més estricta, indica també que la cadena hauria "retardat injustificadament" la renúncia als drets d'adquisició preferent de continguts audiovisuals, cosa que hauria dificultat l'accés d'altres operadors a aquests continguts.

La cadena ha fet públic un comunicat en què nega les acusacions i en què suggereix que, en cas que rebi una multa, aniran als tribunals a recórrer-la: "La nostra seguretat sobre aquest expedient és tanta que, si es culmina amb la imposició de qualsevol sanció, serà oportunament anul·lada pels tribunals, que, en definitiva, hi tenen l'última paraula". Telecinco i Cuatro van acordar fusionar-se a finals del 2009, tot i que l'operació era una absorció de la segona per part de la primera.

stats