Mèdia 10/07/2013

Mor la periodista Concha García Campoy

La periodista, de 54 anys, tenia leucèmia des de finals del 2011

Ara
2 min

BarcelonaLa periodista terrassenca Concha García Campoy ha mort aquest dimecres com a conseqüència de la leucèmia que tenia des de finals del 2011. La periodista es trobava a l'hospital valencià de La Fe, on havia ingressat com a conseqüència d'un coma hepàtic provocat pels medicaments, segons havia avançat a Twitter el seu amic i president de l'Acadèmia de la Televisió, Manuel Campo Vidal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A finals del 2011 se li havia diagnosticat leucèmia, fet que li va impedir reprendre la tasca com a presentadora de l'informatiu matinal de Telecinco després de les vacances de Nadal. El juny del 2012 va ser sotmesa a una operació per generar medul·la òssia sana a partir de les seves pròpies cèl·lules mare, però la intervenció no va donar el resultat desitjat. Per això, al març va tornar a passar pel quiròfan, al mateix hospital de La Fe, on se li va trasplantar sang de cordó umbilical. L'11 d'abril havia rebut l'alta mèdica, i de fet fa pocs dies se l'havia pogut veure passejant per Madrid i va mostrar-se esperançada per l'efectivitat el tractament que havia rebut.

Tot i que era nascuda a Terrassa, filla de pares andalusos, García Campoy va viure bona part de la infància a Eivissa, on va iniciar la carrera professional als serveis informatius de la cadena Cope. El 1983 va aprovar les oposicions per entrar a Televisió Espanyola, i el 1985 va presentar per primer cop el 'Telediario'.

El 1987 va abandonar la televisió pública per incorporar-se a la cadena SER, on va conduir el magazín 'A vivir que son dos días', que li va valdre un premi Ondas. Des del 1994 fins al 2004 va estar vinculada a Onda Cero, on va presentar diversos programes, una feina que, des del 2002, va compatibilitzar amb la conducció de l'espai de cinema 'La gran ilusión', a Telecinco.

Del 2006 al 2010 va fer-se càrrec de 'Las mañanas de Cuatro', un espai que va abandonar quan aquesta cadena es va fusionar amb Telecinco, ja que va passar a presentar l'informatiu matinal d'aquesta cadena, una feina que es va interrompre coincidint amb les vacances de Nadal del 2011. Va ser durant aquest període que se li va detectar la leucèmia, i per això ja no es va reincorporar al gener. Aquest dimecres a la tarda, poc després de fer-se pública la notícia, la cadena ha interromput la programació per anunciar-ho. El cap d'informatius de Telecinco, Pedro Piqueras, ha explicat: "Avui, desgraciadament, Concha García Campoy ens ha deixat per sempre". Piqueras l'ha definit com "una professional extraordinària".

Des del 2006, García Campoy era portaveu de l'Acadèmia de la Televisió. Aquell mateix any, el govern balear l'havia reconegut amb el premi Ramon Llull.

stats