INDEMNITZACIÓ
Mèdia 30/01/2012

Condemnen Telecinco a pagar 70.000 euros per identificar com a membre d'ETA un innocent

Els informatius de la cadena van cometre l'error de posar la imatge d'un innocent en parlar de detencions a Gran Bretanya de la banda terrorista

Ara
1 min

BarcelonaTelecinco haurà de pagar 70.000 euros per acompanyar una informació sobre ETA amb imatges d'una persona que era innocent. El passat 27 d'abril, els informatius de la cadena van emetre la notícia a la seva primera edició (14:30 hores) que diversos membres de la banda terrorista havien sigut detinguts al Regne Unit. Per error, Telecinco va il·lustrar la informació amb la imatge d'un individu que no era cap d'ells. Segons la sentència, la cadena "es va limitar a buscar la fotografia per internet a partir del nom i primer cognom del detingut per obtenir una imatge que acompanyés la notícia de les detencions".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Telecinco ja havia sigut condemnada per aquest error però va recórrer davant el Tribunal Suprem, que ara ha confirmat la condemna. Segons argumenta, la gravetat de les imputacions que suposava publicar les fotografies exigia una adequada diligència per part de la cadena a l'hora de comprovar les identitats i la seva correspondència amb les fotografies que s'emetien. “No es va fer”, observa el Suprem, tot assenyalant que Telecinco no va oferir una informació veraç.

Encara que el dret a la informació pot prevaler sobre el dret a l'honor, aquest equilibri "pot revertir a favor del dret a l'honor", com en aquesta ocasió.

stats