Mitjans públics
Mèdia 28/06/2012

El Congrés designa Leopoldo González-Echenique nou president de RTVE

Els cinc nous consellers prendran possessió aquest divendres. El nou consell es reunirà després per confirmar el nomenament del president

Ara
1 min

BarcelonaLeopoldo González-Echenique serà el nou president de Radiotelevisió Espanyola. Tal com s'esperava, el Congrés dels Diputats ha donat aquest dijous el seu suport, en segona votació i per majoria absoluta, a la designació del candidat proposat pel Partit Popular per presidir la corporació estatal de ràdio i televisió, amb el vot favorable de 194 diputats. Com ja va passar en la primera votació, la consellera d'IU Teresa Aranguren ha rebut 7 vots, mentre que 74 més han estat en blanc i 4 s'han considerat nuls. Aquests resultats impliquen que, a més dels diputats del PP, han donat suport a Echenique representants d'altres grups. El fet que la votació s'hagi fet mitjançant paperetes, però, impedeix saber del cert el sentit del vot de cada diputat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un cop superat aquest darrer tràmit, Echenique, juntament amb els altres nous consellers de RTVE –Marisa Ciriza, Fernando Navarrete i José Manuel Peñalosa, proposats pel PP, i Òscar Pierre, a iniciativa de CiU– prendran possessió del càrrec aquest divendres al matí en una cerimònia que tindrà lloc al Congrés. Posteriorment, el consell d'administració resultant d'aquesta renovació parcial –format pels cinc nous consellers i els quatre que continuen en el càrrec– es reunirà per primera vegada per confirmar el nomenament d'Echenique com a president de l'ens.

D'aquesta manera es completarà la renovació del consell d'administració de RTVE, i es tancarà un període d'interinitat de pràcticament un any que va començar el 6 de juliol de l'any passat, quan l'anterior president, Alberto Oliart, va dimitir. Des de llavors, els consellers –molts dels quals amb el mandat caducat– han ocupat el càrrec de president de forma rotatòria, i amb les competències retallades.

stats