Mitjans públics
Mèdia 20/06/2012

El Congrés rebutja en primera volta l'elecció dels nous consellers de RTVE

Dijous es tornarà a votar, i la majoria absoluta serà suficient per nomenar-los

Efe
2 min
Leopoldo González-Echenique serà el nou president de RTVE

MadridEl Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dimarts a la nit l'elecció per al consell d'administració de RTVE de Leopoldo González-Echenique, que ha de ser el futur president de la corporació. El candidat no va aconseguir el suport de dos terços de la cambra necessari per superar la primera votació, de manera que haurà de sotmetre's a una segona ronda, aquest dijous, en què en tindrà prou amb el vot favorable de la majoria absoluta del Congrés. A més d'Echenique, el Congrés també ha votat negativament sobre l'elecció de Marisa Ciriza i Óscar Pierre Prats, els altres dos candidats que ha d'escollir la cambra, proposats respectivament pel PP i CiU. En tots els casos, els candidats han rebut 194 vots favorables, 104 en blanc i 21 de nuls. En cas que es repeteixin aquests resultats, doncs, no tindran problemes per superar la segona votació –en què, de fet, el vot del PP seria suficient per nomenar-los.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un cop superat aquest nou tràmit, Echenique s'haurà de sotmetre encara una altra vegada al ple del Congrés per ser designat president de la Corporació, en un procés que previsiblement requerirà dues voltes més (dimarts i dijous de la setmana que ve) i que després haurà de formalitzar el consell de RTVE, un cop constituït amb els nous membres.

Durant el debat previ a la votació, el diputat socialista Juan Luis Gordo ha insistit que el PP ha trncat el consens per a l'elecció dels consellers de RTVE, i ha lamentat que amb la reforma del procés els populars han fet dependre RTVE del govern espanyol, i que s'ha fet un pas enrere en el disseny que l'anterior executiu havia fet de la televisió pública i que, segons ell, ha funcionat bé.

ERC, Compromís, UPyD i el grup de l'Esquerra Plural també han criticat el procediment d'elecció dels nous consellers, mentre que des de les files del PP Ramón Moreno ha remarcat que era urgent desbloquejar la situació de falta de president de RTVE. CiU s'ha mostrat d'acord amb aquest posicionament, i ha expressat la seva confiança en el fet que s'està garantint un model neutral de televisió pública solvent.

stats