MITJANS PÚBLICS
Mèdia 16/05/2012

El Congrés validarà aquest dijous el nou sistema per escollir president a RTVE

El decret també permet a les ràdios entrar als estadis de futbol sense pagar cànon

Efe
1 min

MadridEl Congrés dels Diputats té previst debatre i donar el vistiplau aquest dijous al reial decret llei que permetrà nomenar el president de la Corporació RTVE per majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A partir d'ara, l'elecció del president i els consellers es decidirà per una majoria de dos terços en una primera votació i per majoria absoluta en segona votació, vint-i-quatre hores més tard. El decret llei també redueix el nombre de consellers en tres places, fins a nou, dues d'elles escollides a proposta dels sindicats més representatius a nivell estatal amb implantació a la corporació. Els consellers, d'altra banda, no tindran dedicació exclusiva, ni assignació salarial, llevat del que percebin en concepte de dietes per assistir a les reunions.

La modificació en el sistema d'elecció del president de RTVE respon, segons va dir al març la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la necessitat de "desbloquejar" el procés d'elecció del nou president de la corporació estatal de ràdio i televisió. El càrrec està vacant des que, al juliol, Alberto Oliart va dimitir.

Les ràdios podran entrar als estadis sense cànon

El reial decret llei, que ja va ser aprovat pel consell de ministres el passat 20 d'abril, també estableix el dret de les emissores de ràdio a entrar als estadis de futbol sense haver de de pagar un cànon, encara que sí que hauran d'abonar les despeses que suposin l'ús de determinades instal·lacions.

stats