Mitjans públics
Mèdia 01/03/2013

El Consell Professional de TV3 creu que s'ha creuat una línia vermella amb el tancament de delegacions

Considera que la mesura "va en contra del model de televisió pública" i que farà "menys visibles" els territoris afectats

Ara
2 min

BarcelonaEl Consell Professional de Televisió de Catalunya considera que la decisió de tancar les delegacions territorials dels Pirineus, el Pallars, les Terres de l'Ebre i la Catalunya del Nord "traspassa una línia vermella", ja que "posa en risc" el "model d'implantació al territori" de la televisió pública catalana, que és una de les seves "raons d'exisitir". En un comunicat fet públic aquest divendres a la tarda, aquest consell –que representa els professionals de la informació de la cadena– lamenta que la rescissió dels contractes amb les productores que cobreixen aquests terrotiris "comportarà necessàriament un greu empitjorament de la implantació de TVC al territori", i comportarà que "els punts de vista i les preocupacions d'aquestes comarques" siguin a partir d'ara "molt menys visibles per a la resta de ciutadans". Per això, asseguren els membrs del consell, la mesura va "en contra del model de televisió pública i de país que entre tots hem construït en aquests 30 anys".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El comunicat recorda que al gener ja es van trencar els acords amb la resta de productores que oferien informació territorial, una decisió que "ja posava en risc la informació propera al ciutadà". Tot i així, assenyalen, "des de la direcció d’Informatius es va comunicar que s’aniria a les comarques descobertes des de les delegacions i des de Sant Joan Despí, i que es mantenien les productores del Pirineu, Terres de l’Ebre i Perpinyà perquè eren punts impossibles d’atendre des de les delegacions". "Ara, poques setmanes després, es contradiuen, i prescindeixen també d’aquestes altres productores", critica la nota.

Segons expliquen els membres del consell, en una reunió que han mantingut amb la direcció dels seveis informatius de TV3, els responsables del departament han atribuït la decisió exclusivament a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i de TVC, i han reconegut que la mesura farà que la cadena perdi "múscul". Amb tot, la direcció defensa que "s'intentarà que els efectes es notin el mínim possible" i que "s'intentarà arribar als punts ara descoberts fent un esforç des de les delegacions i amb el material de La Xarxa", tal com avança aquest divendres l'ARA.

El consell, però, considera que "amb això no n'hi haurà prou", ja que més enllà del temps necessari per arribar fins a aquestes zones, molt allunyades tant de Sant Joan Despí com de les delegacions de Lleida, Girona i Tarragona, "des de la distància és impossible fer un seguiment periodístic del territori amb la mateixa qualitat i quantitat" amb què ho feien els corresponsals "que ara s'han quedat sense feina".

stats