Mitjans públics
Mèdia 18/09/2013

El Consell Professional de TVC defensa l''Info K'

L'organisme "deplora les crítiques injustificades" al reportatge sobre la Via Catalana

Ara
2 min
PP i C's posen el crit al cel per la Via Catalana amb nens a l''Info K'

BarcelonaEl Consell Professional de Televisió de Catalunya "deplora les crítiques injustificades" que ha rebut el programa del canal Super3 'Info K' arran del reportatge emès el 12 de setembre sobre la Via Catalana, en què diversos nens i nenes opinaven sobre la independència de Catalunya. Segons aquest òrgan, "assegurar que TV3 utilitza els nens per fomentar l'independentisme és una falsedat i només es pot dir des del desconeixement del programa i des de la mala fe" En aquest sentit, es pregunta: "O és que potser també es manipulaven els nens totes les vegades que han sortit en manifestacions contra les retallades en educació de la Generalitat? O quan han opinat contra els atemptats d'ETA? O quan celebraven la visita del Papa?"

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el Consell recorda que "l''Info K' és l'únic espai televisiu de l'Estat on, a més d'explicar l'actualitat als nens, se'ls fa partíceps", i que l'espai tracta cada dia "dia dues o tres notícies d'actualitat, les mateixes que obren qualsevol edició dels informatius convencionals de televisió, amb un registre adaptat al públic infantil". Per això, diu la nota, "en els dotze anys d'emissió de l''Info K', els nens han sortit parlant de tots els grans temes d'actualitat", des de la crisi econòmica fins al 15-M, l'Estat de Catalunya, les diverses cites electorals o les retallades, entre molts altres, "i protagonitzant informacions de tota mena, inclosos conflictes internacionals". El Consell recorda, a més, que "el programa ha rebut premis i reconeixements, entre ells el de l'Unicef per la defensa dels drets de la infància", precisament "per aquesta voluntat d'explicar l'actualitat des del punt de vista dels més petits".

Davant d'aquests fets, l'organisme conclou que "les desqualificacions rebudes pel programa formen part d'una campanya organitzada contra TV3 per desprestigiar la televisió pública catalana i per augmentar el nivell de crispació", i assenyala que "precisament per això, és més important que mai defensar el model de televisió pública del qual l''Info K' és un exemple indiscutible".

stats