Comunicació
Mèdia 20/07/2011

El consell de RTVE tindrà un president rotatori

PSOE i PP no pacten el substitut d'Oliart, i el consell refusa nomenar un president interí

Redacció
1 min

BarcelonaEl consell d'administració de la Corporació RTVE ha decidit que la presidència de l'organisme sigui rotatòria mensualment entre tots els membres del consell, en lloc de nomenar un president interí, dues setmanes després de la dimissió d'Alberto Oliart.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La dimissió d'Oliart va deixar un buit de poder a RTVE que només podia ser resolt amb un acord entre PSOE i PP per nomenar el substitut. Davant la manca d'entesa entre els dos partits, el consell es va plantejar demanar una modificació dels estatuts de RTVE per poder nomenar un president interí, però finalment ha descartat aquesta opció.

Segons un comunicat fet públic avui, la modificació dels estatuts per nomenar un president interí "podria ser legal" però "pot ser interpretada com una distorsió del model posant en perill la seva credibilitat". El comunicat afegeix que "el consell d'administració en ple assumeix el control executiu de l'empresa" i demana que el congrés "procedeixi a nomenar tan aviat com sigui possible un nou president".

stats