ESTRENA TELEVISIVA
Mèdia 18/04/2012

Convivència més dura en la nova etapa de 'Perdidos en la tribu'

La tercera temporada del polèmic Perdidos en la tribu arriba avui a Cuatro, que promet condicions més dures. Tres famílies miraran d'adaptar-se als costums dels seus amfitrions per endur-se el premi.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA.Tres famílies estan a punt d'emprendre un viatge que no oblidaran. Els Berhanyer se'n van a Etiòpia, els Merino a l'Amazones i els San Sebastián a Togo. Però no hi van per fer turisme, sinó per conèixer en primera persona els costums de tres tribus autòctones d'aquestes zones i assimilar-los com a propis fins al punt de ser acceptats com a nous membres del clan.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Si se'n surten, tornaran a casa amb un premi que pot arribar als 150.000 euros, però no serà fàcil. Cuatro ja ha advertit que aquesta tercera temporada de Perdidos en la tribu serà la més "exigent", ja que "les tribus escollides són algunes de les descartades anteriorment per la duresa dels seus costums, el seu entorn, el seu clima o la personalitat dels seus habitants". Però el cap de continguts de Mediaset, Manuel Villanueva, promet que també serà "la més divertida", i assenyala el càsting com un gran "encert".

I és que la cadena ha posat especial interès a escollir famílies que s'escapessin del model més tradicional: el pare de la família Berhanyer s'emportarà la seva nòvia, 20 anys més jove, a més del seu fill i la parella del fill; els quatre fills dels Merino hauran de conviure amb l'actual marit de la seva mare, amb qui mantenen una relació distant des de fa anys, i una de les filles dels San Sebastián anirà acompanyada del seu xicot, amb qui surt des de fa només uns mesos i a qui la resta de la família amb prou feines coneix.

Els espectadors podran començar a descobrir el resultat de tot plegat avui a les 22.30. A diferència de les dues edicions anteriors, l'encarregada de presentar el format no serà Núria Roca -ara a La Sexta-, sinó Raquel Sánchez Silva, que actualment ja condueix El cubo -de dilluns a dijous a les 21.30- i que per tant els dimecres doblarà la seva presència a la pantalla de Cuatro. Ho farà, a més, amb dos programes consecutius.

Èxit i polèmica

Perdidos en la tribu va arribar a Cua-tro l'any 2009, i amb més de dos milions d'espectadors de mitjana a l'Estat es va convertir en un dels espais més exitosos de la cadena. Tot i un descens important en la segona edició, Cuatro li va mantenir la confiança, i l'any passat va emetre Perdidos en la ciudad , una versió inversa en què les tribus arribaven a l'Estat per conviure amb famílies urbanites. L'experiment va funcionar -va tornar a superar els dos milions de seguidors- i la cadena ha avançat que ja es planteja repetir-lo.

Però no tot han estat bones notícies en la trajectòria del format. Tot just estrenada la primera temporada, l'ONG CEAR-Habitáfrica va criticar que el grup de boiximans que la protagonitzaven s'havien hagut de traslladar 700 quilòmetres per instal·lar-se en un poblat fictici, la qual cosa va perjudicar la comunitat, que no va poder dedicar prou esforços a la seva feina al camp. Poc després, una altra entitat va denunciar el programa per ús de llenguatge racista, ja que s'havien referit als indígenes com a "tribus primitives".

'American horror story', més tard

Una de les conseqüències del retorn de Perdidos en la tribu és que la sèrie American horror story quedarà relegada, a partir d'avui, a les 00.15. Els mals resultats obtinguts les tres primeres setmanes li han impedit mantenir-se en prime time .

stats