MITJANS PÚBLICS
Mèdia 03/05/2012

La Corporació culmina la renovació de l'equip directiu

Natalia Araguás
2 min
Eugeni Sallent (TV3), Brauli Duart (president de la Corporació) i Fèlix Riera (Catalunya Ràdio).

BARCELONA.La nova direcció dels mitjans públics catalans ja s'ha acabat de completar. El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va finalitzar-la ahir amb el nomenament de Fèlix Riera com a nou director de Catalunya Ràdio, en substitució de Ramon Mateu, que ocupava el càrrec des del juny del 2009. Amb el canvi, Mateu passa a assumir la direcció d'estratègia i marca de la Corporació i i assumirà l'elaboració tècnica del contracte programa. El consell de govern de la CCMA també va ratificar Teresa Farré i Lladó com a directora de gestió i recursos, un càrrec que exerceix des del maig del 2008. Els tres nomenaments van formalitzar-se sense cap vot en contra i a proposta del president del consell, Brauli Duart. Així mateix, Eugeni Sallent va prendre ahir possessió com a director de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fèlix Riera es proposa donar "la màxima entitat" a les emissores públiques en un moment en què els projectes empresarials "redefineixen el seu model a causa de la crisi". Segons va explicar a Catalunya Ràdio, procurarà "afrontar amb garanties aquest procés" i assumir el repte "amb la il·lusió de les coses que poden créixer".

Respecte al seu nomenament, el comitè d'empresa de Catalunya Ràdio va lamentar que, "una vegada més, s'hagi perdut l'oportunitat" que el director de les emissores públiques sigui "una persona sense cap lligam polític". L'organisme va recordar que Riera és "membre de l'equip directiu d'Unió" i no té experiència al mitjà. A parer seu, "l'elecció manté la tendència de prioritzar els interessos polítics abans que el perfil professional".

També el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va manifestar-se en contra del que considera "una veritable restauració de les tradicions més hispàniques en matèria de mitjans públics". Segons sosté, CiU ha acostat la Corporació -"abanderada de la democratització de les formes de gestió"- als models "esperpèntics" de Telemadrid, el Canal 9 i la nova IB3.

stats